'Miyavlayan kadın sevmiyorum'

Kendisi kadar dobra, net ve ne istediğini bilen kadınların Türkiye'de zorluk çektiğini söyleyen televizyoncu Seda Akgül, 'Ben artık miyavlayan kadın sevmiyorum, net kadın seviyorum' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 02.09.2018 - 13:47
Abone Ol google-news

Televizyoncu Seda Akgül, Milliyet'ten Buket Aydın’a verdiği röportajda, Türkiye’de kadın olmak, iş hayatı, evlilikler ve ilişkiler üzerine konuştu.

Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu söyleyen Akgül,  'benim kadar dobra, net ve ne istediğini bilen olmak daha da zor' dedi. Akgül, 'Açık konuşmanın  erkeğin arkasında değil, yanında durmak kadına yakıştırılan bir şey değil. Ben artık miyavlayan kadın sevmiyorum, net kadın seviyorum' ifadelerini kullandı.

'Güçlü kadına kadın muamelesi yapılmıyor' diyen Akgül, 'Bu da aslında kadını yok saymak. Niçin kendi yapabileceğim bir işi bir erkeğe miyavlayarak yaptırayım? Ben tam tersi onun işini kolaylaştırmalıyım diye düşünüyorum. Bizim toplumda da erkek bir süre sonra kendini eksik hissediyor. Çünkü onlar sadece kadınlar için bir şey yaparlarsa kendilerini önemli görüyorlar' dedi.

Röportajın ilgili kısmı şu şekilde:

“MİYAVLAYAN KADIN SEVMİYIORUM'

- Türkiye’de kadın olmak desem?

Türkiye’de kadın olmak zor, benim kadar dobra, net ve ne istediğini bilen olmak daha da zor. Bunu övündüğüm için söylemiyorum. Öyle olmayaydım da, mutlu olaydım keşke. Haklılık mı, mutluluk mu? Bence mutluluk.

- Mutlular mı sizce?

Onlara sormak lazım, bana çok fazla genç kız, evli kadın yazıyor. Yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar. Ama düşünün kaç kadın var ekranda onları temsil eden, sesleri, güçleri olabilen? “Siz bunu bir kadın olarak nasıl söylersiniz?” diye eleştiren, parmak sallayan hemcinslerim var. Açık konuşmak, erkeğin arkasında değil, yanında durmak kadına yakıştırılan bir şey değil. Ben artık miyavlayan kadın sevmiyorum, net kadın seviyorum.

'İKİYÜZLÜ KADINLARIN AZALMASINI İSTİYORUM'

- Erkek istiyor diye işini bırakan, kıyafetlerini değiştiren kadınlar günün sonunda mutlu oluyor mu sizce?

Kesinlikle olmuyorlar, erkek için yaşayan kadın sonunda yediği kazıkla daha da pişman oluyor. Ben hiçbir şeyimi değiştirmiyorum, olduğum gibiyim, ayrıldığım zaman hiç olmazsa yine geriye birlikte yaşamak zorunda olduğum tek kişiye, kendime dönüyorum. O yüzden de diyorum ki, inandıklarını yap. İkiyüzlü kadınların azalmasını istiyorum.

- İkiyüzlü kadın derken?

Pahalı bir çanta, şık lokantalarda yemekler, pahalı takılar için erkeklerin terörüne boğun eğip, sonra da kadın hakları diye yürüyen bana kadınım diye gelmesin. Kadın kadındır, erkek de erkek. Eşitiz ama dişiliğimizle de farklıyız. Tek farklı olduğumuz yer dişiliğimiz, onu tabii ki unutmayacağız. Ama bizde öyle bir algı var ki, net olan, dik konuşan, ne istediğini bilen kadın sanki dişi değil.

Güçlü kadına kadın muamelesi yapılmıyor. Bu da aslında kadını yok saymak. Niçin kendi yapabileceğim bir işi bir erkeğe miyavlayarak yaptırayım? Ben tam tersi onun işini kolaylaştırmalıyım diye düşünüyorum. Bizim toplumda da erkek bir süre sonra kendini eksik hissediyor. Çünkü onlar sadece kadınlar için bir şey yaparlarsa kendilerini önemli görüyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler