'Eşcinsel rol' Hollywood'u karıştırdı

Hollywood’da bir süredir LGBTİ rollerini eşcinsel olmayan oyuncuların oynamasına karşı kampanyalar yürütülüyor. Tartışmalara Cate Blanchett karşı görüş bildirerek katıldı.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 15:46
Abone Ol google-news

Oscar’lı oyuncu Cate Blanchett, eşcinsel olmayan oyuncuların da LGBTİ rollerini oynayabileceklerini savundu.

2015 yılında çektiği Carol filminde lezbiyen bir kadını canlandıran 49 yaşındaki Avustralyalı oyuncu, kendisine rol teklif edilirken cinsel yöneliminin sorulmadığını söyledi.

Blanchett, oyuncunun, canlandıracağı rolü gerçek hayatta deneyimlemiş olması gerekmediğini, bunun oyunculuk sanatına aykırı olduğunu belirtti.

Blanchett, The Hollywood Reporter’a verdiği röportajda, “Deneyimlerimin ötesinde rol oynama hakkım için ölümüne mücadele edeceğim” dedi.

“Deneyimlerin dışında roller birçok fırsat sunuyor” diyen Blanchett, “Ama bunun dezavantajı şu ki, özellikle de Amerika'da insanlar, deneyimlerine çok yakın bir karakterle derin bir bağlantı kurmayı bekliyor” şeklinde konuştu.

Ancak tüm Hollywood oyuncuları Blanchett gibi düşünmüyor. Eşcinsel olduğunu saklamayan İngiliz oyuncu Ian McKellen, LGBTİ karakterlerin eşcinsel olmayan oyuncular tarafından oynanmasının, eşcinsel oyunculara Oscar kazanma kapısını kapattığını savunmuştu.

Tom Hanks, 1993 yılında Philadelphia filminde, Sean Penn de 2009 yılında Milk filminde eşcinsel karakterleri canlandırmış ve rolleriyle Oscar adaylığı kazanmıştı.


Öte yandan Scarlett Johansson, Rub&Tug filminde trans bireyi canlandıracağının açıklanmasından sonra, trans bireyi canlandırması için trans bir oyuncuya şans verilmesi gerektiği yönünde eleştiriler artınca rolden vazgeçmişti.

Trans erkek Dante Tex Gill’i canlandırmak üzere filmin kadrosuna dahil olan Johansson, rolünün açıklanmasından sonra sosyal medya üzerinden büyük tepkiler yayılınca, “Dante Tex Gill’i canlandırmamla ilgili güncel etik sorular ışığında, projeden saygıyla geri çekilmeye karar verdim” demişti. (NTV)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler