Yılın sözcüğü 'selfie'

İngiltere'nin saygın üniversitelerinden Oxford, "kişinin cep telefonu ile çektiği kendi fotoğrafı" anlamına gelen "selfie"yi 2013 yılının sözcüğü ilan etti.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 12:54
Abone Ol google-news
2013 yılında sosyal medyada oto portre fotoğrafın kısaltması olarak kullanılan "selfie" sözcüğü, bir rekora imza atarak yılın İngilizce sözcüğü seçildi.
İngilizce’nin en tanınmış sözlüklerden Oxford English Dictionary (OEC) tarafından yapılan açıklamada "selfie"nin 2013 yılının İngilizce sözcüğü seçildiği bildirildi. Açıklamada, çetin geçen yarışta "kendi kendinin fotoğrafını çekmek" anlamına gelen "selfie"nin; "seksi dans" anlamına gelen "twerk" sözcüğünü az farkla geride bıraktığı kaydedildi.Son 12 ay içerisinde kullanımı yüzde 17 bin oranında artan selfie sözcüğünün İngilizce dilinde bir rekora imza attığı belirtildi. Bu artışta sosyal medyanın rolü çok büyük. Genelde akıllı telefon veya webcam ile kendi fotoğrafını çekenler, bunu Facebook ya da Twitter’da paylaşıyor. Sözcük, 2013 yılında sosyal medyada oto portre fotoğrafın bir kısaltması olarak popüler hale geldi.
Oxford Sözlükleri Yazı İşleri Müdürü Judy Pearsall, dil araştırma programları kapsamında her ay İngilizce dilinde kullanılan yaklaşık 150 milyon farklı sözcük topladıklarını belirtiyor. " Selfie" sözcüğü ilk kez 2002 yılında Avustralya’da bir blog yazarı tarafından kullanılmıştı.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler