Bahar Öztan: O ekibe güvenseydim, bugün yaşamıyordum

Bir dönem kanser tedavisi gören ve hastalığı iki kez geride bırakan Yeşilçam'ın usta oyuncularından Bahar Öztan 2. Sayfa'nın konuğu oldu.

Yayınlanma: 10.01.2019 - 15:17
Abone Ol google-news

Sağlıklı görüntüsüyle ekran karşısındaki sevenlerini mutlu eden Bahar Öztan yaşadığı hastalık sürecini anlatırken doktorların hakkında söylediklerini de canlı yayında açıkladı. Doktorların sevenlerine kendisiyle ilgili ümitlerini kesmelerini söylediğini açıklayan Öztan, sağlıklı görüntüsünden dolayı mutlu olduğunu çevresindekilerin de kendisine güzelleştiğini söylediklerini ekledi. Oyuncu Bahar Öztan şunları söyledi:

“Kanser çok zor bir hastalık. Uzun süren, ailesine de zor olan bir hastalık. Kayıp çok oluyor. Bunu bilerek mücadele etmek çok zor. Ama mücadele etmek zorundasınız. Ben 3 senedir uğraşıyorum. Çok zaman gereken bir şey. Çok sabırlı olmanız gereken bir hastalık. Grip gibi değil. Psikolojisi bambaşka bir şey. Ben uzun tetkikler yapıldı, yapıldı bulunamadı. Uzun bir zaman sonra öğrendim. Kanseri öğrenince rahatladım. Çünkü ne olduğunu bilmiyorsunuz. İlk hastalık zamanında şişkinliğim vardı. İkinci kez hastalandığımda müthiş ağrılar çektim. Rabbim mücadele etmeme izin verdi, ben de hiç bırakmadım. Kanser hastalarına tek söyleyeceğim şey umutlarını hiç kaybetmemeleri. Ben de herkes gibi çok sağlıklı bir insandım. Yememe içmeme dikkat ederdim. Ben iki sefer de dördüncü evreden döndüm. En son ameliyatım 13 saat sürdü. İlkini atlattım, ikincisini öğrendiğimde çok acı çekiyordum. ‘Artık ne olacaksa olsun’ dedim. Doktorum çok titizlikle ameliyatımı yaptı. Ameliyattan sonrası da var. Ona da bir şey demiyorum. O kemoterapi var ya… Ona bir şey demiyorum! Tam iyileşeceksiniz. Kemoterapi başlıyor ve vücut yeniden darbe alıyor. Saçlar, kaşlar, kirpikler dökülüyor. Doktorlar arkadaşlarıma ömrümün çok az kaldığını söylemişti. Üzülüyorsun haliyle. Üzülünce de ‘neden üzülüyorsun ya, daha gençler var' diyorlar. Bunu söyleyen benim biyopsimi yapmış bir doktor. Çok acımasız bir sektör. Ben o ekibe güvenseydim, bugün yaşamıyordum. Hastalığı bilmediğiniz süre çok gergin. Sonrası rahat… Benim saçlarım dümdüzdür. İlk hastalıktan sonra yine dümdüz çıktı. İkinci hastalıktan sonra bildiğiniz bonus oldum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler