Yıllardır bitmeyen sağlık sorunlarının nedeni bilinçaltı olabilir

Yıllardır devam eden yorgunluk, bitkinlik, dinmeyen ağrılar, mide bulantıları, kusma gibi şikayetlerle başetmenin bir diğer yolu da bilinç ve bilinçaltında yatan sorun yaratan duygu ve düşünceleri ele almaktan geçiyor. Yaşam koçu Nermin Yusufi Can bu konuda merak edilenler hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma: 08.03.2019 - 16:19
Abone Ol google-news

Kendi kurduğum birçok işten bana en iyi gelenlerden biri sanat eviydi. Binin üstünde öğrencim oldu. İnsanlar bir amaca bağlanırken mutlu oluyorlardı. O sürede o kadar çok öğrencim sakinleştirici ilaçları bırakıp yaşama sevinci duymaya başlayınca ve o yakın sohbetlerin içinde onlarla duyguları düşünceleri paylaştıkça bu konular üzerine daha uzun düşünmeye ve okumaya başladım.

"Tek bir sorun diye gördüğün nokta birçok alanda bir şeylerin yanlış gittiğinin habercisidir. Bütünsel iyileşmeye inanıyorum" diyen Nermin Yusufi Can, Bioenerji ya da koçluk çalışmaları alanların hayatlarındaki değişimi şöyle aktardı:

Seanslar nasıl oluyor?

Seanslar 1.30 saat sürüyor. Burada danışanımla yargısız bir ortamda bilinç ve bilinçaltında yatan sorun yaratan duygu ve düşünceleri ele alıyoruz. Enerji bedenini Bioenerji ile güçlendirerek meditatif alanda da gerekli değişim cümlelerini kullanarak dönüşümü hızlandırıyoruz. Bu danışanım ve benim bir arada gerçekleştirdiğimiz çalışmadır. Her zaman dediğim gibi önce kişi isteyecek sonra ben onunla varmak istediği noktaya kadar var olucağım. İhtiyaçsızlık hali varış noktamız. Kişi hayatında her ne olursa olsun üstesinden gelebileceği biliş haline geldiği vakit benim koçluk alanım bitmiştir. Bu farkındalığa gelmek ortalama 4-5 seans sürüyor.

Bioenerji ya da koçluk çalışmaları alarak kişi hayatında neleri değiştirebiliyor?

Benim uyguladığım Alfa Bioenerji çalışmasından kısaca bahsedeyim. Bioenerji bildiğiniz gibi tüm canlılarda var olan yaşam enerjisidir. Hepimizin bedeninde bulunan 7 ana çakra ve 21 tane yan çakra vardır. Bu çakralar dış etkenler ( kötü beslenme- stres- düzensiz yaşam) yüzünden tıkanırlar ve bedende hastalıklar oluşur.

Bioenerji uygulayıcısı bedende var olan çakraların dengelenmesi, negatif enerjinin atılımı ve pozitif enerjiyle yüklemeyi yapar. Kanallık yapan uygulayıcı çakraları mercekleyerek etki eder. Ortalama 7-8 seans süren seansların neticesinde bir çok danışandan olumlu sonuçlar alıyoruz. Kronik yorgunluk, migren, depresyon, kas ağrıları, fıtık ve bir çok kronik rahatsızlık çalışma alanımın içinde.

Yaşam koçluğunu da açarsak?

Danışanlarımın bir çoğu ilişkiler alanında sıkışmışlıklar yaşıyorlar. Hayattaki en büyük deneyim alanımız İlişkiler sayesinde duyguları hissediyoruz. Bakış açıları hayatlarımızı şekillendiriyor. Kişinin önce kendini tanımasını sağlıyorum. Eğilmez bükülmez dediği bir çok alanının değişebileceğini gösteriyorum. Danışan seanslar ilerledikçe hayatında olan değişimleri gözlemliyor ve daha ileriye gitmek kendinin en iyi versiyonunu oluşturmaya başlıyor. Sen değişirsen, ilişkilerin değişir, sen değişirsen hayatın değişir...

Nermin Yusufi Can kimdir:

İstanbul doğumlu Nermin Yusufi M.S. Ü Güzel Sanatlar Sahne Dekor- Kostüm Tasarım bölümü mezunudur. Okul hayatının ardından sanatsal bir çok alanda çalışmalar yapmıştır. 2009’da Pozitif Platform kişisel gelişim merkezini açarak bu alanda dallarında en iyi uzmanlarla çalışmalara devam etmiştir. Merkezinde kendisi de seanslar yaparak insan hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Yeni çıkacak kitabı Sen Üzülme, o iş bende duygu ve düşüncelerin varoluş halini etkilemesini ve farkındalığa geçip yeni bakış açıları kazandıkça yeni bir yaşam kazanmanın mümkün olacağını anlatıyor. Aynı zamanda amatör bir tiyatro topluluğunda yer alan Yusufi, Haziran ayında Çehov Lezzetleri adlı kısa oyunlarla gençlik yıllarından beri hayalini kurduğu tiyatro ile buluşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler