Paketli gıdalar mutfaktan atıldı

Türkiye’de yeme içme alışkanlıkları değişti. Her 10 kişiden 9’u hazır paketli gıda yerine mutfağına doğal ve organik ürünleri sokuyor.

Yayınlanma: 08.12.2019 - 02:00
Paketli gıdalar mutfaktan atıldı
Abone Ol google-news

Yeme içme eğilimi, sağlıklı yaşam felsefesi ile değişim gösteriyor. Bu da yeni bir mutfak kültürü yaratıyor. Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun’un açıkladığı mutfak kullanımında ve yeme içme alışkanlıklarına ilişkin “Türkiye’de Mutfak Trendleri” araştırması eğilim hakkında da önemli ipuçları veriyor. 12 ilde 1500 kişi ile yapılan araştırmaya göre Türkiye’de ortalama mutfak harcamaları 935 lira olurken bu rakam metropollerde 1500 liraya kadar çıkıyor. Katılımcıların yüzde 40’ı hiç dışarıda yemek yemediğini kaydederken her 10 kişiden 9’u mutfağında doğal ve organik ürünler tercih etmeye çalışıyor. Sağlıklı beslenme trendine paralel katılımcıların yüzde 83’ü hazır paketli gıdaları mutfağından uzak tutuyor. Yüzde 57’si ise glutensiz, şekersiz ve unsuz beslenmeye çalışıyor.

KADINDAN SORULUYOR

Mutfak alışverişi yüzde 65 ile kadınların omuzunda. Evde yemeği de yüzde 79 ile kadınlar yapıyor. Mutfak alışverişinden en çok yüzde 70 ile sebze ve meyve alınırken katılımcıların alışverişlerinde yüzde 63 ile ikinci sırayı et, tavuk ve balık ürünleri onu da yüzde 43 ile bakliyat takip ediyor. Her 10 kişiden 5’i yemek atıklarını azaltmak için bir şeyler yaptığını söylüyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler