Karısını ölüme götüren adam ceza almadı

Almanya’nın Bonn kentinde 85 yaşındaki Karl F. intihar amacıyla aracını son sürat ağaca çarpıp, 81 yaşındaki eşi Maria’nın ölümüne neden olmasına rağmen ceza almadı.

Yayınlanma: 21.04.2015 - 12:20
Abone Ol google-news


Bild gazetesinin haberine göre, yargıç, yaşlı adama iki yıl ertelemeli hapis cezası verdi. Yaşlı adam yargıcın hükmünü dinlerken göz yaşlarına boğuldu. Yargıç “o zaten kendi kendini cezalandırdı” dedi.

60 yıllık evli çift

Birbirlerini çok seven altmış yıllık evli çiften Maria’nın demans olması ve bakıma muhtaç duruma düşmesi üzerine yaşlı adam endişeye kapılmış. Kendisinin de en kısa zamanda elden ayaktan kesileceği ve çok sevdiği karısına gerektiğince bakamayacağı endişesine kapılan yaşlı adam, çıkar yol olarak beraberce intihar etmeyi görmüş. Kararını verip geçtiğimiz Kasım’da Mercedes aracını son sürat ağaca süren yaşlı adam olaydan sağ kurtulurken yan koltuktaki eşi can vermişti.

Yargıç ve savcının kararı

Yaşlı adamın karısını öldürme kastı olmasına rağmen hapse girmemesini sağlayan kararı veren yargıç ”O zaten kendi kendini cezalandırdı. Onun için bundan kötüsü olamaz. Normalde bu tür olaylarda ertelemeli hapis cezası kararı verilmez. Ama istisnasız kural olmaz. İstisna durumlarda yasaları çiğnemeden doğru bir çözüm bulmuş olmak rahatlatıcı. Bu çift, son anlarına kadar birbirlerini çok sevdiler. Her zaman birbirleri için vardılar. O, kurban için en iyi olanı yaptı. Bu özel bir durum“ dedi. Olayın savcısı da iddianamesinde hafif derecede ölüme neden olma suçu görüp, ertelemeli hapis cezası istemişti. Başsavcı Robin Faßbender: “Hayatımda bir öldürme olayında ertelemeli ceza isteyebileceğimi hiç düşünemezdim. Bu ilk ve son kez. 25 yıllık meslek hayatımda hiç böyle bir şey yaşamamıştım“ dedi. Olayı bir ”çaresizlik bunalımı“ olarak gören avukat Sebastian Holbeck ise kadının yıllardır bakıma muhtaç olduğunu ve kocasının büyük bir sevgi ile ona baktığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler