Bir hafta tatil 650 bin Avro

Kuveytli iş adamı Alghanim'a ait "Samar" isimli lüks motoryatta bir hafta tatil yapmak isteyenlerin 650 bin avro ödemesi gerekiyor.

Yayınlanma: 05.07.2015 - 14:49
Abone Ol google-news

Kuveytli iş adamı Yusuf Ahmed Alghanim'a ait, İngiliz bayraklı "Samar" isimli lüks motoryat, Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'e geldi.

Dünyanın en büyük yatlarından birisi olan, 77 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki "Samar", ilçedeki marinalara sığmadığı için Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Üzerinde bir helikopter de taşıyan motoryat görenlerin ilgisini çekti. Bazı tatilciler Yatlimanı bölgesine giderek yatın önünde fotoğraf çektirdi.

Akaryakıt ve malzeme ikmalinin ardından yatın Güney Ege koylarındaki mavi turuna devam edeceği belirtildi. Liman yetkilileri yatta Alghanim veya yakınlarının bulunup bulunmadığı konusunda açıklama yapmazken, "Samar"ın haftalık kirasının 650 bin avro olduğu kaydedildi.

Helikopter pistinin yanı sıra misafirler için ayrı asansörün bulunduğu yatta, yemek odası, bar, spor salonu, buhar odası, iki havuz, 3 su jeti ve küçük bir otomobil bulunuyor. 7 kabin yer alan yatta personelle birlikte 44 kişi kalabiliyor. Geliştirilmiş küresel seyir yeteneğine sahip yat, 16,5 knot hıza çıkabiliyor. Yat, genelde Arap ve Avrupalı zengin iş adamlarınca Akdeniz ve Ege'de mavi tur için kiralanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler