KRİSTAL ELMA FESTİVALİ’NDE 3 GÜNLÜK MARATON BAŞLADI

Reklamcılar Derneği Başkanı Kayhan Şardan: “Üç gün boyunca yaratıcı endüstrilerin temsilcileri olarak işimizi hakkıyla yapıp, yaralarımızı sarıp, yola devam edeceğiz”.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 17:41
Abone Ol google-news

Yaratıcı endüstri alanında değer yaratan tüm disiplinlerin buluşma noktası Kristal Elma Festivali, 14-15-16 Ekim tarihlerinde düzenleniyor. Dünya’dan 140’ın üzerinde fikir önderi ve profesyonelin konuşmacı olarak katılacağı Kristal Elma Festivali’nde bu yıl da çok sayıda oturumun yanı sıra, networking etkinlikleri, iki ödül töreni ve sektörün tüm unsurlarını buluşturan yaratıcı endüstriler fuarı yer alacak. Festivalin konferansları ve ödül törenleri Volkswagen Arena’da düzenlenecek, paralel oturumlar ise Uniq Istanbul bünyesindeki 3 farklı salonda gerçekleşecek.

14-16 Ekim tarihlerinde devam edecek festivalin açılış konuşmasını Reklamcılar Derneği Başkanı Kayhan Şardan ve LIFT Content Factory adına Ömer Erdem yaptı. Ankara’da yaşanan menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehitlerimiz için saygı duruşu çağrısında bulunan Şardan, sözlerine ülkemizin zor bir dönemeçten geçtiğini vurgulayarak başladı. Şardan şöyle devam etti:

“Hepimizi korkutup sindirmek isteyen bir terör belası başımızda dolaşıyor. Sinen, ürken kişilerden yaratma cesareti çıkmaz. Gerçek yurtseverliğin yılmadan korkmadan üretmek, ülkemizin refahı için çalışmak olduğunun bilincindeyiz. Yaratıcılık önce cesur olmaktır. Kristal Elma Festivali marka, medya, dijital, reklam, yapım, müzik dünyasından yaratıcı isimleri ağırlayacak. Üç gün boyunca yaratıcı endüstrilerin temsilcileri olarak işimizi hakkıyla yapacağız ve yaralarımızı sarıp yola devam edeceğiz”.

Bu yılki festivalin pek çok ilke de tanıklık edeceğini, bu heyecanla önemli bir fark yarattıklarını belirten Şardan, “Bu yıl ilk kez festivalimizin bir teması oldu: ’FAME’ ya da ’ŞÖHRET’. Yönetim kurulumuz onlarca toplantı yaptı, tARTıştı. İlk kez söküğümüzü diktik ve festivali mesleğimizin ilkelerine uygun bir akılla tasarladık. Dünyanın ilk interaktif reklam ödülü bu yıl Kristal Elma’da verilecek. Dijital büyük ödülü kazanan kampanya sosyal medyada beğeni aldıkça, renk değiştirecek. Tabiri caizse elma olgunlaşacak! Yani fiilen renk değiştirip kızaracak. Bu ödülü mesleğin geldiği yeri, yeni iletişim paradigmasını anlamak bakımından da anlamlı buluyorum” dedi.

Kristal Elma’nın ‘yaratıcı endüstrinin Davos’u’ olarak kabul gördüğünü ve bundan da son derece memnun olduklarını belirten Kayhan Şardan, bu yıl 60’a yakın yabancı konuşmacı olduğunu ve bunun yeni olan yönü tam 17 konuşmacının C seviyede olduğunu vurguladı.

Festivalin ilk günkü oturumlarında SketchShe, Esteve Calzada, Rob Newlan gibi isimler sahnedeydi. Festivalin ilk günü üç ayrı salonda düzenlenen toplam 21 oturumda Prime Time Sport CEO’su Esteve Calzada sporda pazarlamayı, SketchShe Youtube’la gelen şöhreti, Facebook Avrupa Ortadoğu ve Afrika Kreatif Direktörü Rob Newlan ise mobil dünyada yaratıcılığı ele alıyor. ‘Jingle’ oturumunda besteciler, ‘Girişimcilik’ oturumunda ajans CEO’ları, ‘Markalara Benzersiz Hikayeler Yaratmak’ adlı oturumda Ayhan Sicimoğlu, ‘Taze Kan’ oturumunda ajansların kreatif ve art direktörleri sahneden deneyimlerini paylaşacak. Kristal Elma Fetsivali’nde ilk günün finali ise ‘İz Ödülleri Gecesi’ ile olacak. 40 ismin ödül aldığı gecede, reklamcılık dünyasına emeği geçenler onurlandırılacak.

Festival, ikinci ve üçüncü gününde de Türkiye ve dünyadan önemli isimleri ağırlamayı sürdürecek. Kristal Elma Festivali ikinci ve üçüncü günde de toplam 45 oturuma sahne olacak. İkinci ve üçüncü günde sahneye çıkacak isimler arasında besteci Oğuz Kaplangı, yönetmen Emre Şahin, TBWA Dünya Başkanı Troy Ruhanen, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, oyuncu Gupse Özay, Foursquare Kreatif ve Strateji Direktörü Swen Graham, dijital kahin David Shing, yönetmen Osman Sınav, seslendirme sanatçıları Cahit Şaner, Özden Ayyıldız, Alper Develioğlu, Merih Emrakastar, ünlü tasarımcı Jessica Walsh gibi isimler bulunuyor.

Festivalin merakla beklenen etkinliklerinin başında ise Kristal Elma Yarışması Ödül Töreni geliyor. Bu yılki Kristal Elma Yarışması’nda adaylar 138 kategoride yarışacak. Film-TV-sinema, basın, açıkhava, radyo, kampanyalar, entegre kampanyalar, dijital, doğrudan pazarlama, medya, bölge yarışması kategorilerinde Kristal Elma almaya hak kazanan kampanyalar 15 ve 16 Ekim’de düzenlenecek ödül törenlerinde açıklanacak. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler