Fenomen polise 'görevden uzaklaştırma' cezası

New York Polis Departmanı’nda çalışan Richard Hy, Vine ve Instagram hesaplarında bilinen ismiyle ‘AngryCops’ (Kızgın Polisler), görevden uzaklaştırma ve maaş cezası aldı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 11:30
Abone Ol google-news

Çalışanlarının sosyal medya kullanımını yasaklamadıklarını belirten New York Polis Departmanı (NYPD), üniformaların gözükmesine ise izin verilmediğini ifade etti. Sputnik'in haberine göre, birkaç videoda üniforması ve isim etiketi gözüken polis memuru Hy ise kullandığı objelerin sahte olduğunu iddia etti.

Daily News’e konuşan polis departmanına yakın kaynaklar, HY’ın 30 günlük uzaklaştırma ve maaş cezası almasının şaşırtıcı olmadığını belirterek, polis memurunun daha önce de sosyal medyada yayınladığı videolarla ilgili olarak uyarıldığını ifade etti.

Hy’ın arkadaşı Matthew Milewski ise, maaşı kesilecek olan polis memuru için internet üzerinden kampanya başlattı. “Hy şehri koruyarak ülkesine hizmet etti. Bütün bunları arkasında bırakarak ileriye bakmak istiyor” diyen Milewski, RT’ye yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanyada şimdiden bin 500 dolardan fazla para toplandığını ancak 800 dolardan sonra gelen tüm bağışların, Hy’ın isteğiyle polislere yardım eden bir derneğe bağışlanacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler