Erkan Petekkaya'dan 'taciz' kriteri: Beyonce

Paramparça dizisinde oyuncu Erkan Petekkaya'nın tacizine ve mobbinge uğradığını söyleyen Nurgül Yeşilçay'a kadın düşmanı ifadeler içeren yanıt geldi. Petekkaya, sözlerinin tepki çekmesi üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Yayınlanma: 17.03.2016 - 12:02
Abone Ol google-news

Sözcü yazarı Rahşan Gülşan'a konuşan Erkan Petekkaya, "Ben Nurgül’ün nesini taciz edeceğim? Beyonce mi o?" şeklinde konuştu.

Petekkaya'nın "Diziden ayrılış nedenini açıklarsam yer yerinden oynar" dediği oyuncu Nurgül Yeşilçay, "Küçümsemeye, aşağılamaya çalışıyor. Ama yani sen, kendi erkekliğini benim kadınlığım üzerinden taçlandıramazsın! Ben buna izin vermem! Yapamazsın" yanıtını vermişti.

Petekkaya, bugün verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu kadının yaptığı bütün pisliklere kadın olduğu için tamam mı diyelim? Gazetelerin üçüncü sayfaları yıllardır kocası evden çıktıktan sonra içeriye erkek alan kadınların cinayetleriyle dolu abla! Bunları mı söyleyelim? Söylemiyoruz çünkü bu çok hassas bir konu.

Tabii ki ben de kadına şiddete karşıyım. Bütün o mermileri Kurtuluş Savaşı’nda kadınlar taşıdı. Benim de annem kadın, benim de kız kardeşim var. Bir erkeğin bir kadına el kaldırmadan önce kız kardeşini ve annesini düşünmesini gerektiğine inanan bir insanım ben.

Ben on tane kadına şiddet seminerine konuşmacı olarak gitmiş adamım. Ne kadına şiddeti? Kadın da kendini bilecek. Yalan konuşuyor, kadınlığını kullanıyor. Bu yaptığınız şey insan haklarına aykırı, ben de insanım.

Ben Nurgül’ün nesini taciz edeceğim? Beyonce mi o? Neyini taciz edeceğim? Bilime aykırı, akla aykırı."

PETEKKAYA'NIN SÖZLER TEPKİ ÇEKTİ, AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Erkan Petekkaya'nın sözlerinin ardından sosyal medyada büyük bir tepki oluştu. Petekkaya bu sözleriyle ilgili olarak Instagram hesabı üzerinden bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Petekkaya açıklamasında, "‘Ben Nurgül’ün nesini taciz edeceğim? Beyonce mu o?’ cümlesinin edilme amacı Nurgül Yeşilçay’ın dipsiz egosuna mübalağa ile atıfta bulunmaktır" ifadelerini kullandı.

Petekkaya'nın açıklamaları şöyle:

“Sevgili Rahşan Gülşan’ın telefon görüşmemiz sonrası kaleme aldığı yazısı hakkında: Ses yazıya döküldüğü zaman farklılaşabiliyor. Okunan cümleler, okuyanın ön yargısına göre yanlış bir anlam kazanabiliyor maalesef.

‘Ben Nurgül’ün nesini taciz edeceğim? Beyonce mi o?’ cümlesinin edilme amacı Nurgül Yeşilçay’ın dipsiz egosuna mübalağa ile atıfta bulunmaktır. Bir dünya yıldızının dahi, tüm şöhretine rağmen, partneri için ‘bana asıldı’ imasında bulunacak kadar; bu sektörde yıllarca emek vermiş usta yönetmenine ‘yönetmen bozuntusu’ diyecek kadar küstah ve ego sahibi olamayacagını anlatmak istedim. Konuşmamda da söylediğim gibi ıssız bir adada kalsak, Nurgül’e onun söylediği gözle -onun da çok çok iyi bildiği gibi- bakmadım, bakmam da.

Sevgili Rahşan hanıma söylediklerimi olduğu gibi yazdığı için ayrıca teşekkür ederim. Karşı tarafın attığı iftiralar yenilir yutulur cinsten olmadığı için cevap hakkımı kullanmak zorunda kaldım. Zaten yapımcı şirketimiz gerekli süreci başlatmıştır. Çok üzüldük çok yorulduk, artık konuşmak istemiyorum.

Ülkemizin gündemini böyle saçma sapan bir konu ile meşgul ettiğimiz için kamuoyundan kendi adıma özür dilerim. Saygılarımla.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler