Sezen Aksu ameliyat oldu

Bir süredir kolit tedavisi gören ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun, bugün ameliyat oldu.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 17:44
Abone Ol google-news
 
Amerikan Hastanesi’nde gerçekleşen operasyonda, kalın bağırsağının bir kısmı alınan Aksu,bir süre daha kontrol altında tutulacak. Aksu, hastalığın teşhisini ve ameliyat önerisini yapan doktoruna “Zaten kısacık bir kadınım, bu kadar uzun bağırsağın bende ne işi var, birazını alalım” diye espiri yapmıştı.
 
İşte ünlü sanatçının internet sayfasından yapılan açıklama:
"Sezen Aksu’nun 17 Mart 2014 tarihinde, kalın bağırsağındaki divertikül hastalığı nedeniyle geçirdiği operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. 
 
Gerçekleştirilen laparoskopik kalın bağırsak ameliyatından sonra, doktorları tarafından kendisinin sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi verilmiştir. 
 
Bir süre daha kontol altında tutulacak olan Sezen Aksu, doktorlarınca uygun bulunan bir tarihte taburcu edilecektir. 
 
İlginiz ve bize ulaştırdığınız geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederiz. 
 
Saygılarımızla."


Kolit nedir? 

Kalın bağırsağın iltihabi hastalıklarına kolit denir. En bilinen türü ise ülseratif kolittir. Ülseratif kolit birçok hastalıkla benzer özellikler taşır. Hastanın kliniği, laboratuar, endoskopik tetkik ve biyopsi, radyolojik tetkikler ve histopatolojik tetkik, hastalıkların ayırıcı tanısında birlikte değerlendirilmesi gereklidirler. İnce bağırsak ve kalın bağırsağın enfeksiyonları, AIDS, bağırsak parazitleri, bağırsak fıtıklaşmaları sonucu oluşan divertikül denilen bağırsak cepleşmelerinin iltihaplanması (divertikülit), kanser hastalarının tedavisinde kullanılan radyasyona bağlı gelişen radyasyon koliti, birçok hastalıkta kullanılan antibiyotikler, bazı romatizma ilaçları, bazı romatizmal hastalıklar ülseratif kolit benzeri hastalıklara neden olurlar.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler