Mutlu Etme Garantili Anneler Günü Formülü

Anne olmak, bir kadın için hayatının en önemli kararını vermek demektir. Yalnızca bedeninden değil, kendi canından bir can daha hayata getirir her anne evlat sahibi olduğunda. O noktadan sonra hayat bambaşkadır anne için. Artık gökyüzünün rengi bir başkadır, hayata karşı aldığı zevkler, insanlara ve hatta kendine bakışı bile bir başkadır.

Yayınlanma: 20.04.2016 - 16:59
Abone Ol google-news

Mutlu olabilme eşiği bir gülümsemeye kadar iner annenin nazarında. Koşulsuz, karşılıksız, kelimelerin anlamlarını kaybedeceği kadar fazla sevmek ne demektir anne olunca anlar her kadın. Annesinin “Anne olunca anlarsın” sözünü işte o zaman anlar.

Anne olmak demek uykularından feragat etmek demektir. Yılın her gününü evladına adamak demektir. Mesela şubat ayı sıradanlığını kaybetmiştir, onun yeni manası oğlunun ilk dişidir. Nisan ayı baharı kucaklamaz, kızının kızamık geçirdiği aydır. Her gün, her ay, her yıl bambaşka anlamlara gelir anne olduktan sonra. Hiçbir dünyevi başarı evladının mezuniyet törenini izlerken kabaran gururundan daha fazla yüceltmez annenin ruhunu.

Tüm hayatını bizleri sevmeye, iyiliğe yöneltmeye, gülümsememiz için kendinden bile vazgeçmeye adayan annelerimiz için bizler ne yapıyoruz peki?

Yılda birkaç gün hediye almak, haftada bir telefonla aramak dışında ne yapıyorsunuz anneniz için? Ya da hala onunla aynı evi paylaşmanıza rağmen en son ne zaman tüm günü birlikte geçirdiniz?

Bu Anneler Günü bırakın tüm işlerinizi, her şeyi 1 gün dahi olsa erteleyin. O, hasta yatağınızda iken dünyayı durdurup uyumadan başucunuzda bekleyen kadın. Hangi iş onun mutluluğundan daha değerli olabilir? Şimdi not defterlerinizi hazırlayın! Günü planlıyoruz!

1 - Tüm gününüzü ona ayırın.

anneyle vakit geçirmek

Bu Anneler Gününü bir mesajla, 5 dakikalık bir telefon görüşmesi ile ya da bir hediye ile geçiştirmeyin. Eğer uzakta iseniz hemen otobüs ve uçak bileti bakabilirsiniz. Rotamız belli, annelerimize gidiyoruz. Cep telefonlarınızın sesini kapatın, maillerinize bakmayın, iş telefonlarınızı ise komple kapatın. Bu günde annenizle birlikte kaliteli bir vakit geçirmek dışında her şeyi çıkarın bir süre için hayatınızdan.

2 - Kahvaltı hazırlayın.

anneye kahvaltı hazırlamak

Güne güzel bir kahvaltıyla başlamak gibisi yok. Anneniz uyanmadan sessizce mutfağa girin ve ona güzel bir omlet yapın. Kimse sizden harikalar yaratmanızı beklemiyor. Emin olun hayatında yaptığı en leziz kahvaltı bu olacaktır. Omletinizin tabağını domates, zeytin ve yeşilliklerle süsleyip sıcak bir çay ile kahvaltınızı tamamlayın. Daha sonra onun yanına giderek ona kahvaltı hazırladığınızı söyleyin. Eğer anneniz erken uyanıyorsa masada onun gelişini bekleyebilirsiniz. Yatağına gelen kızarmış ekmek kokusu zaten onu mutfağa doğru çekecektir.

3 - Evi temizleyin.

anne-kız ev temizliği

Çocukluğumuz boyunca yemek yemek istemedik etraf kirlettik, oyun oynamak istedik her tarafı birbirine kattık, doğaya merak saldık etrafı çamura buladık, sanatçı ruhumuzu keşfe çıktık duvarlar üzerinde sanat eserleri oluşturduk. Buna karşılık annelerimiz yılmadan, yıkılmadan etrafı temizledi ve topladı. Neden bugün onlar için bunu biz yapmıyoruz? Kahvaltı sonrası o sıcak bir duş alırken siz de evi süpürebilir, etrafı toparlayabilirsiniz. Bunu gördüğünde ne kadar sevinecektir tahmin bile edemezsiniz.

4 - Ona bir şiir yazın.

anneye şiir

Annelerimiz duygusal canlılardır. En sert, en ketum görüneni bile kalbinde sıcacık bir sevgi taşır. En zor olanları dahi evlatlarının sevgisini hissettikleri her an aşk dolu olurlar. Ona olan hislerinizi daha önce kaç defa dile getirdiniz? Peki bunu kalıcı bir hale getirmek istemez misiniz? Ona bir mektup ya da şiir yazıp; onun anneniz olmasından dolayı duyduğunuz mutluluğu anlatma fikri kulağınıza nasıl geliyor? Ondan uzakta olduğunuz zamanlarda açıp okuyabileceği, duygulanabileceği el yazınız bir anıdan daha değerli bir hediye olabileceğini düşünmek doğru değil.

5 - Çocukluk anılarınızdan oluşan bir anı çerçevesi hazırlayın.

anneyle fotoğraf

Çocukluk ve yetişme çağındaki fotoğraflarınıza yeniden bakabilmek çok keyiflidir. Ancak dijital çağ ile birlikte fotoğraf baskısının ne demek olduğunu neredeyse unuttuk. Oysaki fotoğraflara dokunabilmek, onları bir kutuda saklayıp ara ara çıkarıp bakmak ekranda büyütmekten çok daha güzel bir hissiyat verir. Büyükçe bir kaç fotoğraf çerçevesine çocukluk, gençlik ve şimdiki zamanlarda çekilmiş fotoğraflarınızla oluşturabileceğiniz konseptli bir anı tablosu hazırlayabilirsiniz.

6 - Çiçekler alın.

anneye çiçek

Birlikte gezip, alışveriş yapın. Ya da bir kafeteryaya oturup karşılıklı kahve içerek muhabbet edin. Onu dinleyin, size anlatmasını isteyin. Küçüklüğünüze dair anılar paylaşırken, gözlerinin parlaklığına şahit olacaksınız. Yolda yürürken çiçekçiden bir buket mis kokulu çiçek alın annenize. Bir tanesini koparıp kulağının arkasına takın ve ona ne kadar güzel olduğunu bir kez daha hatırlatın.

7 - Akşam için bir plan yapın.

akşam yemeği

Çok keyif alacağı bir yere müzik dinlemeye gitmeyeli kaç yıl olmuştur sizce annenizin? Ya da annenizle en son ne zaman eğlenmek maksatlı bir yere gittiğinizi hatırlıyor musunuz? Annem sakinlikten hoşlanır diyenler, peki siz annenizi huzur dolu manzarası olan bir yerde yemeğe götürdünüz mü yakın zamanlarda? İşte bu gün o gün. Güne birlikte başladığınız, tüm gün onunla sohbet edip gezdiğiniz annenizin unutamayacağı bu günü en unutulmaz şekilde sonlandırmasına sebep olabilirsiniz.

Bizim için tüm hayatlarını adayabilecek, gözünden sakınan, fedakarlığın gerçek hayattaki karşılığı annelerimiz için mükemmel bir gün hazırlamaya hazır mıyız? Bu günün size de çok iyi geleceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Tüm annelerimizin pamuk kalplerinden öperiz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bu elektronik posta ve onunla iletilen bütün dosyalar sadece göndericisi taraf


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler