Artık insanların gülmeye ihtiyacı var

Behzat Ç.’nin sevilen karakteri Seda Bakan artık Kardeş Payı dizisinde. Yeni projesi de tıpkı Behzat Ç. gibi fanatikler edinecek gibi görünüyor. İşler Güçler dizisiyle ekrana ismini yazdıran ekibin bu yeni projesinde yer almanın yanısıra, yeni filminin heyecanını da yaşıyor Seda Bakan. Zaman Makinesi 1973, izleyenleri, 70’lerin nostaljik havasında bir yolculuğa çıkarıyor...

Yayınlanma: 23.03.2014 - 13:11
Abone Ol google-news

Küçüklükten beri oyunculuk isterken, dış ticaret okumuşsunuz. Aile yönlendirmesi mi? Yoksa bir mesleğim de olsun kaygısı mı?

Dış Ticaret okumam ailemin yönlendirmesi ile oldu ama memnunum okuduğum için. Dışa dönük ve sosyal bir çocukluğum oldu klişe de olsa oyunculuk hep aklımın bir köşesinde vardı. Şu anda da bunu gerçekleştirmekten ve istediğim, seçtiğim özel işlerde olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlk rol aldığınız dizileri şimdi izlediğinizde ne hissediyorsunuz? Hata buluyor musunuz?

Tabii ki. Ben izleyici karşısında gelişen bir oyuncuyum. Benim okulum televizyon oldu. Her işte çok şey öğrendim ve bir sonrakinde bir üst seviyede devam ettim, hâlâ da öğreniyorum.

Kardeş Payı tıpkı Behzat Ç. gibi fenomen olmaya aday bir dizi. Feyza oldukça ilginç bir karakter, diziye ailenin geçimini üstlenmek gibi bir misyonla giriyor. Bu Feyza’yı nasıl bir karakter haline getiriyor?

İki abinin yanında yetişmiş, fırlama, afacan, savruk, dengesiz ve ailesine abilerine çok düşkün bir kızı oynuyorum. Ailenin ekmek kapısı olması bence ona büyük bir sorumluluk duygusu getirmiş ama bunu kullanıp, havalara girmiş bir kız çocuğu değil. Oynadığım karakteri çok seviyorum çok eğlenceli ve güzel bir ekip var. Çıkan sonuç çok mutlu edici.

Murat Cemcir, Ahmet Kural gibi oyuncularla birlikte bir proje içindesiniz. Mutlaka çok eğlenceli oluyordur onlarla çalışmak. Öncesinde İşler Güçler’i izliyor muydunuz? Rol arkadaşlarınız hakkındaki fikirleriniz nasıldı?

Dizilerini takip etmeyeçalışıyordum. Fakat ben de Behzat’ı çektiğim için pek vaktim yoktu. Arkadaşlarımı çok seviyorum, çok dürüst ve çalışkan insanlar. Sette hep eğleniyoruz. Behzat’tan sonra karşılaşabileceğim en iyi ekiple beraberim.

Her zaman komedi daha risklidir. Türk halkı ağlamayı sever. Ama bu algı yıkıldı sanırım birçok dram projesi de yayından kalktı. Artık farklı konular mı arıyor izleyici? Ya da ülke gündemi insanları daha az dram daha çok gülmece çizgisine mi yöneltti?

Sektörü bilmem ama ben eğlenebileceğim bir işte olmayı çok istiyodum. Ülkemizin de rahatlamaya, eğlenmeye ve gülmeye ihtiyacı var. İnsanları mutlu edebiliyorsak da ne mutlu bize.

Zaman Makinesi 1973’e gelirsek, oldukça ilginç bir yapımla karşı karşıyayız sanırım. Muhtemelen insanların aklına bir an Geleceğe Dönüş serileri geliyordur. Öte yandan Aram Gülyüz imzası olan bir film bu. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yeşilçam’ın en önemli yönetmenlerinden biri olan Aram Gülyüz’le çalışmak, onu tanımak benim için çok büyük bir şans. Çok keyifli bir film yaptık bence. Orjinal bir senaryoya sahip, fantastik. Geçmişe ufak bir yolculuk yapmak isteyenlere tavsiye edebilirim.

70’lerin havasını yaratmak oldukça ilginç bir deneme oldu sanırım. Hem dönem açısından hem de sinemadaki Yeşilçam’ın hüküm sürdüğü yılları düşünürsek, birbirinden çok farklı dünyalar var filmde.

Evet aynen öyle. Kostümleri dekoru ve fantastik bir zaman yolculuğuyla çok hoş görüntüler yakaladık. 70’lere bayılıyorum. Böyle bir filmde çalışmak, sevdiğim dönemin atmosferini yaşamak çok keyifli oldu.

Sizi etkileyen örnek aldığınız oyuncu vardır mutlaka?

Ben Meryl Streep’i çok beğenirim.

Sizce herkes her rolde başarılı olabilir mi? Mesela bazı oyuncular drama, bazıları komediye daha çok yakışır. Kendiniz için böyle bir sınıflandırma yapar mısınız?

Hayır yapmıyorum. Elimden geleni yapmaya çalışırım başarılı olmak için. ters köşe oyunculuklarda çok başarılı isimler var. Oyuncu her rolü oynamaktan keyif alır.

Rol alacağınız bir dizide Kürtçe öğrenmiştiniz...

Aslında Kürtçe öğrenmedim, sadece söyleyeceğim kelimeleri ezberleyip şive yapmaya çalıştım.

“Dengesiz olmam işime yarıyor bazen” demişsiniz. Ne zaman işinize yarıyor. Bir de her oyuncu biraz dengesiz bulunur. Bu ne kadar doğru bir yaklaşım.

Dengesizim demedim hiçbir zaman. Burcumu sordular, “terazi burcuyum” dedim. Çok dengeli ve adaletli bir insanım. Kendi içimde dengesizlikler yaşadığımı söyledim. Bunu kimse fark etmez! Oyuncu rolüne göre şekil almaya çalışır, sette konuşması yürüyüşü, bakışı değişebilir. Bu dengesiz olduğu anlamını taşımaz bence.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler