Dikkat: 'Yaz saati' için önemli uyarı

Türkiye 2014 yaz saati uygulamasına yerel seçimler nedeniyle bir gün gecikmeli olarak geçiyor. Microsoft, Türkiye için özel bir güncelleme yayınladı ancak iOS ve Android kullanan kullanıcıların telefon ve tabletleri saatlerini bir gün önceden ileri alacak.

Yayınlanma: 24.03.2014 - 12:31
Abone Ol google-news

Türkiye 2014 yaz saati uygulamasına 30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler nedeniyle 1 gün gecikmeli olarak geçecek. 31 Mart 2014 Pazartesi günü saat 03.00'ten (pazarı, pazartesiye bağlayan gece yarısının ardından) itibaren saatler bir saat ileri alınacak.

Gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla başlatılan yaz saati uygulaması, dünya genelinde 30 Mart'ta başlayacak. Bu nedenle bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi elektronik eşyalar otomatik olarak saatlerini ayarlayacaklar.

MICROSOFT GÜNCELLEME YAYINLADI

Microsoft Türkiye, yaz saatine geçişin ertelenmesi nedeniyle oluşacak saat farkının sistemlerde ve kurumların işleyişinde herhangi bir soruna neden olmaması için bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyi indirmek için buraya tıklayın.

ANDROID VE IOS'TA HENÜZ GÜNCELLEME YOK

Microsoft, Türkiye'ye özel bir güncelleme yayınladı ancak iOS ve Android henüz bu yönde bir güncelleme yapmadı. Android ve iOS işletim sistemi kullanan telefonlar 30 Mart'ta otomatik olarak bir saat ileri alınacak.

31 MART'TA OKULLAR TATİL

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy sayımı geç saatlere kadar sürecek. Seçim sonrası sınıfların yeniden eski haline getirilmesi için bir günlük süre gerekirken bunu göz önünde bulunduran Milli Eğitim Bakanlığı da okulların bir gün tatil edilmesi kararı aldı. 31 Mart tarihinde okullar tatil olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler