Duvar çizimleriyle sokakları renklendiriyorlar

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde iki genç duvarlara çizimleriyle hayat veriyor.

Yayınlanma: 29.09.2016 - 10:46
Abone Ol google-news

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitimini tamamlayan İbrahim Esat Güven ve grafik tasarımcı Teodora Flavia Romocia Tavşanlı’da sokaklara hayat vermek adına çalışmalarını sürdürüyor. 

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Güven, Tavşanlılıları yaptıkları işten memnun bırakmak istediklerini dikkat çekerek;
“ Yaşadığımız caddelerin, sokakların, evlerin rengarenk olması hayali ile yıllar evvel ilk duvar çizimimizi Teodora'nın Üsküdar Kuzguncuk'daki evinde yapmıştık. Daha sonra , Cihangir'de kahvaltısını çok sevdiğim bir kafenin duvar çizimini gönüllü yaparak bu işe başladım. O sıralar bu iş bana Cihangir’de bir mimarlık ofisinin kapılarını aralamıştı. Sonrasında iç mekan tasarımları ile duvar çizimlerini bir araya getirmeyi hayal ettim. Bu ofiste yaklaşık 1 sene çalıştım. Sonra Beşiktaş ve Ortaköy’de bir çok kafe tasarımı yaptım. O kafelerin duvarlarına mutlaka duvar çizimi ilave ettim. Fakat çizimlerim her zaman siyah beyazdı. Teodora’nın renk bilgisi çizimlerime ayrı bir hava kattı, zenginleştirdi” ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Üniversitesi’nden Mimar Azem Ak ve Barış Taş ile birlikte İstanbul'da kendi mimarlık ofisinin olduğunu ve Tavşanlı'da bir yıldan bu yana farklı projelere imza attıklarını belirten Güven, “ Arkadaşım Teodora, bu süre zarfında bir çok dergi ve kurumsal firmaların grafik tasarımını, logo, poster ve dijital dergi tasarımlarını yaptı. Beni Teodora ile yıllar sonra yine çok sevdiğimiz iş bir araya getirdi. Yaklaşık bir ay kadar önce Kartal Belediyesi için Kartal meydanına bir duvar çizimi yaptık. O iş çok beğenildi.

Şu an Tavşanlı Göbel Termal'de yaptığımız duvar çizimi için Tavşanlı’nın eski evlerinden ilham aldık. Yine eski unutulmaya yüz tutmuş eski sokaklarına kendi kalemimizle bir nebze yorum katmaya çalıştık. Yaklaşık 1 aydır 120 m2 çapındaki istinat duvarı ile uğraşıyoruz. Umarım Tavşanlılar bu işten memnun kalır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler