Bir işe yaramak isteyenlere

Sosyal girişimci Bedriye Hülya, kadınların ekonomik ve sosyal katılımına katkıda bulunacak önemli bir proje başlattı.

Yayınlanma: 29.01.2017 - 20:17
Abone Ol google-news

“Bir işe yara’ sloganı ile kadınlara yönelik projesini başlattı ve ilk aşamada 100 kadının kendi işini kurması, 200 kadının garantili işe girmesi ve bin kadının da STK’lerde gönüllü çalışması için harekete geçti. Bedriye Hülya kelimenin tam anlamıyla bir sosyal girişimci. Asla pes etmiyor. Kadınların yaşamlarının iyileştirilmesi, özellikle de kadın istihdamı ve girişimciliği konusunda kafasında sürekli yeni projeler var.

10 yıl kadar önce yine kadınlar için oluşturduğu B-fit markası ile 200 kadını girişimci yapan biri aynı zamanda. Kadın istihdamını destekleyen uluslararası kuruluşlardan biri olan JPMorgan Chase Vakfı, yeni bir projesi varsa fon desteğinde bulunabileceğini bildirince ‘Bizbize Kadınlar İçin Fikir ve Destek Ünitesi Projesi’ni onlara sunuyor ve hemen kabul ediliyor. Sürekli kadınlardan duyduğu “Bir işe yaramak istiyorum” sözünden yola çıkarak projenin sloganını “Bir işe yara” diye geliştirdiğini anlatan Hülya, projeye Ashoka Vakfı, Kagider, Kariyer.net, Endeavour Türkiye, b-fit, Assess Danışmanlık, C@rma, ICF gibi, Türkiye’den gönüllü kurum ve kuruluşların da danışmanlık ve koçluk desteği vereceğini belirtti. 900 başvurunun olduğu projenin ilk tanıtım eğitimi geçen hafta gerçekleşti. İlk aşamada İstanbul’da yaşayan lise ve üniversite mezunu, 18 yaş üstü, iş ve sosyal hayat içinde aktif yer almak isteyen 300 kadına eğitimler verilecek.

Başvuran kadınlara “Ne yaparlarsa hangi adımları atarlarsa kendileri için iyi olabileceğinin yol haritasını çiziyoruz, güçlü yönlerinin farkına varmalarına çalışıyoruz” diyen Hülya, projenin sürdürülebilir olmasını ve tüm Türkiye’ye yayılmasını hedeflediklerini belirtti. Bu amaçla kadınlar için sürdürülebilir destek birimi olan ‘Kuluçka Merkezi’ oluşturulacak.

Hülya, 2 bin 500 kadının destek ağına girmesini bekledikleri, 10 bin kadının üye olmasını öngördüklerini belirtti.

BEŞ ALETLE SAĞLIK

Yine Bedriye Hülya’nın girişimi ile kurulan B-Fit yalnızca kadın franchiselarıyla büyüyor. Bir apartman dairesine B-Fit’e özel aletlerin kurulması ve antrenörlerle birlikte temelde beş aletle yapılan hareketlerle sağlıklı yaşam hedefleniyor. Franchise bedeli aletlerle birlikte 29 bin TL. Kadın Yaşam ve Spor merkezleri Adana’dan Trabzon’a Batman’dan Denizli’ye ulaştı. Verdiği bayiliklerle (franchise) B-Fit’ler 50 kentte 200’ün üzerinde girişimci kadına iş yarattı. 300 binden fazla kadına hizmet veriyor. 400’ün üzerinde kadın bu merkezlerde antrenörlük yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler