Avéne Güneş Ürünleri Sosyal Sorumluluk Projeleri 4. yılında da devam ediyor

Eau Thermale Avéne tarafından, 9-11 yaş Doğa Koleji öğrencileri arasında 20 Mart-20 Nisan 2014 tarihlerinde düzenlenen “Güneş Dostunuz Olsun” konulu resim yarışması sonuçlandı.

Yayınlanma: 07.05.2014 - 14:51
Abone Ol google-news

İstanbul, Adana, İzmir, Ankara, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Denizli, Gaziantep, Konya, Tekirdağ Doğa Koleji öğrencilerinin yaptığı resimlerin seçimi 25 Nisan’da Ataşehir Doğa Koleji Görsel Sanatlar Bölümü’nde yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 06 Mayıs Salı günü, İstanbul Divan Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında verildi.  
 
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Cevat Demir ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Devabil Kara ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Berna Karaçali’den oluşan jüri, yarışmaya katılan binlerce resim arasından 4 öğrenciyi belirledi.
 
“Güneş Dostunuz Olsun” konulu resim yarışmasında 5.000’ine yakın resim arasından jürinin belirlediği birinci, Ankara Oran Doğa Koleji’nden İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Alp Eren Küçükdoğan oldu.


 
Pierre Fabre Dermokozmetik Türkiye Ülke Direktörü Orhan Koçer “Pierre Fabre’ın sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında, özellikle sağlık, eğitim, çevre, araştırma ve bilim alanlarında yürüttüğümüz sosyal projelerin önemli bir yeri bulunuyor. İnsanlığa “daha iyi bir yaşam” sunmanın yolunun eğitim ve sağlıktan geçtiği inancıyla, çeşitli ülkelerde bu tarz projelere destek oluyoruz. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği ve Dermatoloji Akademisi Derneği ile birlikte hayata geçirdiğimiz “Avéne Güneşten Korunma Sosyal Sorumluluk Projesi” ile, ilköğretim çağındaki çocukları gelecekte daha sağlıklı ve sağlık konusunda bilinçli insan olma yönünde etkilemek ve bu konuda Türkiye’de sağlık bilincinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçladık.” dedi. Koçer “Sağlıklı yaşamı misyon edinen Pierre Fabre Dermokozmetik olarak biz, bu projenin  dördüncü yılında sağlığın eğitimden geçtiği bilincinden yola çıkarak, Doğa Koleji işbirliği ile ilköğretim çağındaki çocuklara güneş resmi çizdirerek “Güneşten Korunmanın Önemi”ni çocukluktan  anlatarak bilinç oluşturmaya devam ediyoruz. Öğrencilere önce bilgilendirici kitapcıklar dağıttık. Güneşi tanımalarını, fayda ve zararlarını öğrenmelerini istedik. Daha sonra da güneşi çizmelerini istedik. Yarışmaya katılan resimler, çocukların yeni olana açık zihinlerinin ürünü ve çocukların yaratıcılığını gözler önüne seriyor. Değerli hocalarımızın seçimiyle, yeniye açık ve yaratıcılığın birleştiği çok güzel resimler gördük. Bu yarışma, güneşin çocuk gözünde nasıl şekillendiğini bize anlattı“ diye konuştu.
 
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Özüm Erkin Balyacı, öğrencilere güneşi çizmeden önce gönderilen “Güneşle Uyumlu Çocuklar Kulübü” etkinlik ve hikaye kitabını çocuklara ve basın mensuplarına anlattı. “Hemşirenin Yürüttüğü Eğitim ve İzlem Programının Çocukların Güneşten Korunma Davranışlarına Etkisi” konulu doktora tezim kapsamında okullarda eğitim materyali olarak kullanmak için hazırladığım iki kitabımda “neden güneşle uyumlu olmalıyız?” sorusunu çocuklarla cevaplarken aynı zamanda onlarla keyifli bulmacalar çözüyoruz. “Eau Thermale Avéne markasına desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
Jüri Başkanı Prof. Cevat Demir ödülleri açıkladı.

  1. Alp Eren Küçükdoğan
  2. Defne Beyazgül
  3. Derin Süzener 
  4. Ece İdil Çetinkaya (Jüri Özel Ödülü)

 
Birinci olan Ankara Oran Doğa Koleji’nden İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Alp Eren Küçükdoğan, 16GB I Pad Air Wi-Fi / gümüş gri olan ödülünü teslim aldı. Ankara Oran Doğa Koleji öğrencisi Defne Beyazgül,  16 GB I-Pad Mini Wi-Fi / gümüş gri ödülüyle ikinci, Beykoz Doğa Koleji öğrencisi Derin Süzener  I pod shuffle ödülüyle üçüncü, Ankara Oran Doğa Koleji öğrencisi Ece İdil Çetinkaya ise jüri özel ödülünü kazandı. Mansiyon alan öğrencilere de sertifikaları verildi.
 
Divan Otel fuayesinde dereceye giren ve mansiyon alan öğrencilerin resimleri sergilendi.  Sergilenen resimler Jüri Başkanı Prof. Cevat Demir, Yrd. Doç. Devabil Kara ve Yrd. Doç. Berna Karaçali Doğa Koleji Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Jale Şenkal tarafından basın mensupları ile  değerlendirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler