Oyuncu Arfa Saraçoğlu: 18 yaşımı doldurdum sözleşmem hükümsüzdür

Bağlı olduğu ajans tarafından sözleşmesini hukuka aykırı şekilde feshettiği iddiasıyla dava açılan Arfa Saraçoğlu, mahkemeden reddini istedi.

Yayınlanma: 09.07.2017 - 11:33
Abone Ol google-news


Özcan Deniz'in yönetmenliğini üstlendiği filmde rol aldıktan sonra yıldızı parlayan 19 yaşındaki Afra Saraçoğlu'na, Antalya'da faaliyet gösteren eski ajansı 53 bin TL'lik tazminat davası açımıştı. Esline Mankenlik Şirketi'nin sahibi Esra Fişekçioğlu Maeyer, 14 yaşındayken ajansına eğitmek için aldığı Saraçoğlu'nun 5 yıl süreyle başka bir ajansla çalışamayacağını ve 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle sözleşmeyi feshedemeyeceğini iddia etmişti. Bunun üzerine eski ajansın açtığı davaya cevap veren Afra Saraçoğlu, davanın reddini istedi.

Hukuka aykırı davranış

Reşit olduğum sürece davacının herhangi bir yetkisinin olmadığını söyleyen Saraçoğlu, “Davacı şirket 14 yaşında olduğum için reşit olacağı dönemi de kapsayacak şekilde sözleşme imzalayarak hukuka aykırı davranışta bulunmuştur. Bir velinin sözleşme yapması, velisi olduğu kişi reşit olana kadar mümkündür. Davanın reddi gerekir” dedi. (Akşam)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler