'Kışkırtıcı' Rihanna afişine kısıtlama

İngiltere'de reklamları denetleyen kurum ASA (Reklamcılık Standarları Kurumu), şarkıcı Rihanna'nın yer aldığı bir parfüm reklamı afişinin kullanımının çocukların görebileceği yerlerde kısıtlanması gerektiğine karar verdi.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 13:56
Abone Ol google-news


ASA şarkıcının afişteki görüntüsünün 'cinselliği çağrıştırıcı' olduğunu belirtiyor.

Posterde Rihanna göründüğü kadarıyla çıplak olarak yerde, Rogue marka parfüm şişesine karşı bacaklarını kaldırmış halde gösteriliyor.
 
Parfümü üreten şirket Parlux Fragrances ise çıplaklığın uygunsuz olmadığını belirtti.
 
Bacakları havadaki çıplak poz 'kışkırtıcı'
Şirkete göre görüntünün saldırgan, cinsellik çağrıştırıcı ve de küçük düşürücü bir özelliği yok.
ASA Rihanna'nın vücudunun ağırlıklı olarak kapalı olduğunu ve yüz ifadesinin savunmasızlıktan ziyade meydan okuma içerdiğini belirtti.
 
ASA, görüntüyü açık bir şekilde cinsel içerikli bulmadıklarını ancak Rihanna'nın bacakları havadaki pozunu kışkırtıcı olarak değerlendirdiklerini söyledi.
 
ASA açıklamasında, "Bundan dolayı ve Rihanna'nın yüksek topuklu ayakkabıları haricinde vücudunun çıplak göründüğü gerçeği nedeniyle reklamın cinselliği çağrıştırıcı olduğu sonucuna vardık" İfadelerine yer verildi.
ASA bu nedenle reklamın çocuklar tarafından gönderilmesi olasılığının azaltılması için kullanımında mekânsal kısıtlamaya gidilmesi gerektiği kararını verdiklerini belirtti. (bbc)

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler