75 yıllık evli çift 5 saat arayla öldü

75 yıllık evli çift beş saat arayla aynı hastanede yaşamını yitirdi

Yayınlanma: 19.09.2017 - 20:19
Abone Ol google-news

İkinci Dünya Savaşı sırasında âşık olup evlenen Kanadalı bir gazi ile İngiliz kadın, 75 yıllık evliliklerinin ardından beş saat arayla yaşamlarını yitirdiler. 95 yaşındaki George ve eşi 94 yaşındaki Jean Spear 1941 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da bir dans salonunda tanıştılar.

Yerel gazete Ottawa Citizen’ın haberine göre, Kanada’nın başkenti Ottawa’daki bir hastaneye zatürree teşhisiyle kaldırılan Jean Spear, geçen cuma öldü. Aynı hastanede bulunan George, karısının ölümünden 5 saat sonra, sabah saatlerinde derin bir uykuya daldı. Çiftin iki çocuğu vardı.

Hantal botlar...

BBC Türkçe’deki habere göre İkinci Dünya Savaşı sırasında Kanada ordusuna kıdemli başçavuş olarak hizmet veren George, görev için bulunduğu Londra’da bir dans salonunda Jean ile karşılaştı. George, nasıl tanıştıklarını şu ifadelerle anlatıyordu:

“Asker botlarıma baktı ve ‘Ayağındaki şu hantallarla dans edebilecek miyiz bilmiyorum’ dedi. ‘Bir deneyelim’ dedik ve denedik. İşte böyle başladı.”

Çift tanışmalarından bir yıl sonra evlendi. Jean Spear asker eşinin yanına, Kanada’ya gitti ve burada yaşamlarını sürdürdüler.

İngiltere Kraliçesi, Kanada’daki ‘savaş gelinleri’ için bir vakıf kuran Jean Spear’a 2006’da Britanya İmparatorluk Nişanı verdi. 2011’de çift, Ottawa’da İngiltere Prensi William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ile tanıştı.

George Spear, Düşes’e eşinin evlenmeden önceki siyah beyaz fotoğraflarından birini gösterdi. Düşes’in ‘Fotoğrafı hep sakladınız mı’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Savaş boyunca ve o günlerden bu yana hep...”

Spear çifti, İkinci Dünya Savaşı sırasında âşık olup evlendi. George Spear, eşiyle çektirdiği bu siyah-beyaz fotoğrafı kendi deyimiyle ‘Savaş boyunca ve o günlerden bu yana’ yanından hiç ayırmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler