Necati Şaşmaz'dan kardeşine: Kaza geçirdim gelmedi, çocuğum oldu aramadı

Oyuncu Necati Şaşmaz'ın kardeşi Raci Şaşmaz ve senarist Bahadır Özdener’le olan birliktelikleri geçen yıllarda yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle parçalandı.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 09:20
Abone Ol google-news

Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener yollarına, "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"la devam ederken, Necati Şaşmaz bu hafta vizyona giren “Kurtlar Vadisi Vatan”la tek başına ilerliyor. Kardeşiyle arası bozulan Şaşmaz, "Ortanca kardeşimle (Raci Şaşmaz) görüşmedim. Ben kaza geçirdim. Gelmedi, aramadı. İkinci çocuğum oldu. Gelmediler. İlk çocuğum olduğunda bir kere gelip görmüştü. Ama açıkçası bunlar umurumda değil. Gelmezsen gelme anlamında değil. Gelemeyebilir, bunları kin yapmam. Onlar her zaman için çocuklarımın amcalarıdır" dedi.

Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'nun sorularını cevaplayan Necati Şaşmaz'ın yanıtları şöyle:
* “Kurtlar Vadisi” neden iki yıldır yok ekranda? Bölüm başı çok para istediğini duyuyorum...
- Tekrar bölümlerin transferinden dolayı kanal kavgasına şahit olmuşsunuzdur. Demek ki değerli bir şeyden bahsediyoruz. Bir markayı almış oluyorsun. Sadece bir marka yüzü almak bile bedeldir aslında. Biz öyle bir bedel istemiyoruz... İkincisi, uluslararası bir iş yapıyoruz. Bulunduğunuz kanal bile internet üzerinden sonrasında izlenme kapasitesini doldurmuş oluyor.

* Peki diğer giderler?

- Dizi, bir mekanda geçiyor. Nedir o mekan? Bir köşk var mesela. Beş tane de oyuncu var. Köşkün kirası aylık 20-30 bin TL diyelim. Beş oyuncunun ücretini de veriyorsunuz. Dizinizi çekmeye başlıyorsunuz. “Kurtlar Vadisi” bir bölüm içerisinde minimum 24 mekan kullanıyor. 24 mekandan sadece birinin aylığı 30 bin lira. Ben normal bir dizinin yaptığının beş katı ücret çıkarıyorum prodüksiyon olarak. Örneğin ben senaryo yazmaya başladığım, yapımcılık yaptığım ilk zamanlarda, “Denizaltı istiyorum” dedim. Yazarken fark etmiyorsunuz maliyeti. Sonradan “Nereden çıktı bu denizaltı!” dedim.

* Siyasi konularda son dönemde çok eleştirildin. Ne diyorsun?

- Çamur at izi kalsın politikası. Birincisi; kimse direkt laf söylemiyor. Kurşun askerle laf söylüyorlar. İkincisi söylenenler boş laflar. Ben sadece işimle cevap veririm. Beni tanıyanlar bilir. Kimse o sözlere inanmaz. Ben hiç kale almadım.

"Çocuklarım büyüyünce 'Bizim amcamız mı var? Neden söylemediniz' diyecek"

* İki çocuğun var değil mi? Yıllar sonra ortak bir iş yapsa ve sonra küsseler, bir baba olarak ne yaparsın?

- Bu konuyu çok zor şekilde sordun... Evet, iki oğlum var, Ali Nadir ve Yusuf Emir. Sanırım bu konuda babamın yaptığını yaparım. Babam sabırla karşılık veriyor. Allah hiçbir babaya bunu yaşatmasın. Eşim de bana bir gün “Acaba çocuklarımız aynı şeyi yaşarlar mı?” dedi. “Kader bu, biz çizemeyiz kaderlerini, biz onlara sadece yol gösterebiliriz” dedim. Kaderi Hak yazmış, biz orada kendi rolümüzü oynuyoruz.

* Baban kulaklarınızdan tutup “Gelin bakalım, nedir sorununuz?” demedi mi?

- Zor durumda bıraktın beni. Sanki ben doğruyu, o (Raci Şaşmaz) yanlışı seçmiş gibi bir durumda bıraktın. Ben asla öyle bir şeye girmem. İnsanlar tercihleriyle yaşarlar. Ben onun da kendince doğru kararlar aldığına inanıyorum. Biz aynı işi aynı yerde yapmak zorunda değiliz. Belki de güçlü iki karakterin aynı yerde olması zıt kuvvetler oluşturabilir. Benim kırgınlığım yok.

* Yokluğu paylaşmak kolaydır da varlığı paylaşmak zordur. Varlığı mı paylaşamadınız Raci’yle?

- Benim varlığım yok ki... 250 gram midemiz var. Bunu toprakla da doldurabilirsin nihai olarak, şu anda yediğin yemekle de doldurabilirsin. Ben varlığı hayatım boyunca tatmadım. Geldiğinde de elhamdülillah, gittiğinde de elhamdülillah diyebilmiş insanlardanım.

"Kaza geçirdim aramadı, çocuğum oldu gelmedi"

* Kardeşlerinle görüşüyor musun?

- Küçük kardeşimle (Zübeyr Şaşmaz) birkaç kez nasip oldu. Ama ortanca kardeşimle (Raci Şaşmaz) görüşmedim. Ben kaza geçirdim. Gelmedi, aramadı. İkinci çocuğum oldu. Gelmediler. İlk çocuğum olduğunda bir kere gelip görmüştü. Ama açıkçası bunlar umurumda değil. Gelmezsen gelme anlamında değil. Gelemeyebilir, bunları kin yapmam. Onlar her zaman için çocuklarımın amcalarıdır.

* Senin yeğenlerin var mı?

- Yok. Ama olsaydı kimse görmeme engel olamazdı. Ben de kimseye engel olmam. Belki bunu yaşamış olduğum için. O (Raci) bu duyguları yaşamış olsa, ne demek istediğimi anlayacak. Çocuklar büyüdüğünde “Bizim amcamız mı varmış, niye söylemediniz?” sorusuyla karşılaşacağımdan eminim. O yüzden ileride nasıl açıklayacağım diye düşünüyorum bazen.

"Oğlumu severken özür diliyorum"

* Baba olmak hayatında neleri değiştirdi?

- Aslında çok şey değiştirdi ama bir taraftan da bir şey değiştirmedi. Hâlâ koşuşturma içerisindeyim.

 

Röportajın tamanını buradan okuyabilirsiniz

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler