İngiliz basını yazdı: Nusret'in başı derde girebilir

New York'ta açtığı restoranla ABD basınına da konu olan Nusret bu kez bir suçlamayla karşı karşıya. Paylaştığı videolarla popülerliği günden güne artan Nusret, New York yasalarını çiğniyor olabilir.

Yayınlanma: 31.01.2018 - 11:53
Abone Ol google-news


Türkiye'de başlayan macerasını ABD'de sürdüren Nusret Gökçe şu sıralar New York'taki restoranı ile gündemde. Daha önce ABD basınında hakkında birçok haber çıkan Nusret, bu kez New York yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor. İngiliz Independent gazetesinde yer alan bir habere göre Nusret'in et hazırlayış biçimi New York eyalet yasalarına aykırı. New York sağlık yasası 81. maddeye göre eti hazırlarken çıplak elle dokunmak yasak.

81. maddede şu ifadeler yer alıyor: Yemek sıcak değilse, çıplak el değmeden hazırlanacak ve servis edilecektir. Gökçe'nin çektiği videolarda eti hazırlamadan önce çıplak elle dokunduğu hatta çeşitli şovlar yaptığından bahsedilen haberde bu durumun New York sağlık yasalarına aykırı olduğuna vurgu yapılıyor. Öte yandan çıplak elle ete dokunmanın bakteri, parazit ve virüslere davet çıkardığı belirtilirken bu durumun gıda zehirlenmesine neden olabileceği bildirildi.

Independent'ın ulaştığı Nusr-Et restoranı konuyla ilgili açıklama yapmadı. New York Sağlık Departmanı da konuyla ilgili yorum yapmadı veya kendilerine bir şikayet gelip gelmediğini söylemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler