Ya reklam izle ya para bas

ABD’deki site reklam görmek istemeyenlerin bilgisayarlarını kripto para üretmek için kullanma izni istiyor.

Yayınlanma: 14.02.2018 - 20:50
Abone Ol google-news

Salon adlı internet sitesi okurlarına bir tercih sunuyor: “Ya reklam engelleyicinizi kapatın ya da sitenin bilgisayarınızı kullanarak kripto para üretmesine izin verin.”

ABD merkezli Salon sitesi, reklam engelleyici kullanan okurlarına ya engelleyiciyi kapatmalarını ya da Bitcoin benzeri Monero adlı kripto para üretimi için bilgisayarlarını Salon’un kullanımına sunmalarını istiyor.

Salon sitesi okurlarına “İşlemcinizin yalnızca küçük bir kısmını kullanmaya niyetliyiz” diyor. Sitenin kullandığı eklenti ise, hackerların çok sayıda bilgisayarda kripto para üretmesini sağladığı için tartışılan Coin- Hive adlı bir eklenti.

Fakat hackerların aksine Salon, kullanıcıların rızasını alarak bunu yapmak istiyor.

Bilgisayarınızda kripto para üretimine onay verdiğinizde işlem yükü ciddi oranda artıyor. Güvenlik araştırmacısı Troy Mursch, “Salon’un yeni reklam modelini denedim” diyor ve ekliyor: “İşlemci kapasitemin yüzde yüzü kripto para üretimi için kullanılıyor. Bu da bilgisayarımı çok yavaşlatıyor ve ısıtıyor, siteyi açmakta bile zorlanıyorum.

Salon, “Deneme sürümünde olan bu uygulamayla reklamları engellediğiniz için yaşadığımız maddi kaybı, bilgisayarınızda kripto para üreterek telafi etmeyi hedefliyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler