Şarkıcı Yalın: Bu WhatsApp beni yedi bitirdi

Şarkıcı Yalın, yeni aşk şarkısını “Hele Bi Başla”yı beğeniye sundu. Zamanla aşka bakışının değiştiğini belirten Yalın, “18 yaşında ‘Zalim’ diye bir şarkı yapmıştım, şu an herhangi bir sevgiliye zalim demem” diyor

Yayınlanma: 21.02.2018 - 12:21
Abone Ol google-news

Yeni aşk şarkısı “Hele Bi Başla” ile gündeme gelen Yalın, Hürriyet'ten Sinem Vural'a röportaj verdi. İşte o röportaj...

Yeni şarkınız hayırlı olsun... Şarkıyı dinleyince bana artık “o bildiğiniz iyi adam yok” diyorsunuz gibi geldi...

- Yok be! (Gülüyor) Şarkının modern bir tarzı var.

Yalın şarkısı dinlerken, tatlı bir rüzgar esiyormuş gibi hissederdik. Ama bu şarkı daha sert olmuş...
- Evet, bu biraz daha sert oldu. Yumuşak ve naif tarafı daha az. Ama sonuçta şarkıyı ben yaptığım için bir Yalın şarkısından da çok uzak değil. Söz-besteyi ben yaptığım sürece altyapı ne kadar değişirse değişsin bence aynı hissiyat gelir. Şimdi Yalın daha modern ve biraz daha sert.

Şarkıda rap benzeri konuşma olan bir bölüm de var...
- Evet, bu ara rap çevremde çok dinleniyor, ben de dinliyorum. Şarkıda da kullandım.

Bu şarkının sizin için özel bir hikâyesi var mı?
- Uzun zamandır şarkı yapmak için oturmamıştım. En son Sibel Can’ın yeni albümünde yer alacak bir şarkı yapmıştım. Onu da yapalı 6 ay olmuştu. Bir gün tek başımayken akustik gitarımı elime aldım. “Hadi artık başla” dedim kendime. “Hele bi başla” lafıyla bir anda sözler dilime geldi.

Son zamanlarda cep telefonları ve sosyal medya bizi birbirimizden uzaklaştırdı. Dolayısıyla yüz yüze gelmeden telefonda mesajla kavga eder olduk. Oysa ki bir emoji bile mesajı değiştiriyor. Böyle anlaşamıyoruz. Anlaşmanın, barışmanın en güzel yolu sarılmak ve dokunmak. Artık telefonda bile konuşmak istemiyor kimse. WhatsApp üzerinden sesli not gönderiyoruz birbirimize. Çok pratik ve çok duygusuz. Bunun sıkıntısını hepimiz yaşıyoruz.

Arıyorum ben genelde...
- Ya arayacaksın, ya buluşacaksın. Ama şimdi buluşulmuyor da. Benim WhatsApp’ta bir arkadaş grubum var. O grup kurulduğundan beri daha az görüşüyoruz. Orada buluşuyormuşuz gibi bir hava oluyor.

Londra’da yaşarken daha çok görüştüğünüze eminim.
- Gerçekten daha çok görüşüyordum. Ben bu durumum faturasını WhatsApp’a kestim. Sonunda telefonumdan uygulamayı sildim.

Peki şu an eksikliğini hissediyor musunuz?
- Hayır. iMessage bence daha kullanışlı. Bu WhatsApp beni yedi bitirdi. Her yerden, herkesten mesaj geliyor. Bunlarla uğraşmaktan ne zaman oturacağım da şarkı yapacağım? Bir de birinin mesajına cevap vermezsem kendimi kötü hissederim. Herkese bir şeyler yazmaya, dönmeye çalışırım. Öyle de olmuyordu.

Bir yerden sonra bırakacaksın ya da hiç bakmayacaksın.
- Böyle daha rahat hayatım. Instagram’ı da telefonumdan sildim ama “yapma etme” dediler. Bu telefon romantizmi zor değil mi ya? İnsanların birbiriyle flört etme şekli bu oldu.

Nasıl yani?
- Instagram’dan yürüme, oradan telefon alıp WhatsApp’tan mesaj atmak... En azından tanışma safhasını burada hallettikten sonra buluşup sarılsınlar.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler