'Tüm dünyanın cilt ve saç sorununu çözebiliriz'

“Ülkemizde 30 yılda %140 cilt, %300 saç sorunu artışı olmuştur” diyen Acvit Kozmetik Ceo’su İsmail Çetin, "Dünya Türk kozmetiğini kullanırsa cilt ve saç sorunu yaşamaz" diyor.

Yayınlanma: 28.03.2018 - 13:05
Abone Ol google-news

Acvit Kozmetik Ceo’su İsmail Çetin;“Besinlerle başladılar, cildimizle devam ederek Türk insanın genetiği ile oynamaya çalışıyorlar. Ondan dolayı İthal ve kimyasal kozmetiklerden uzak durun” dedi.

Çetin'in açıklamaları şöyle:

Çağımızın en büyük sorunlarının başında doğal olmayan veya GDO’su ile oynanmış gıdaların tüketilmesi, ürünlerin kullanılması başta gelmektedir.

Bu durumu kozmetik alanında değerlendirecek olursak, ithal ve kimyasal içerikli kozmetiklerin insan vücudunda olumsuz etkileri ortadadır. Ekosistemi bozması, çevreye verdiği zararlar aşikârken, insan vücudunda başta saç dökülmeleri, cilt tahribatları, cilt kanserleri her geçen gün katlanarak artmaktadır.

Ülkemizde artan cilt hastalıklarının en büyük sebeplerinin başında ithal ve kimyasal cilt ürünleri gelmektedir.

Ülkemizde son 30 yılı ele alacak olursak, cilt sorunlarının artması dolayısı ile yaşlanma oranı ve saç dökülmesi kırsaldan kente çok bariz fark etmektedir. Çünkü kırsala göre kentlerde kozmetik kullanım oranı çok fazladır.

Metropol şehirlerde 3000 kişi üzerinden yaptığımız araştırmada son 30 yılda cilt sorunlarının hızlı bir şeklide artış gösterdiğini gözlemledik.

1988’de şehirlerde cilt sorunu yaşayan ve çözüm arayan %30 iken, 2018 yılına baktığımızda bu oran %73’e varmıştır. 30 yılda %140 artmıştır. Bu durum ithal ve kimyasal içeren kozmetik ürünlerinin ortaya koyduğu tablodur.

Son 30 yılın saçla ilgili kısmını ele aldığımızda ise,1998 yılında saç dökülme oranı %23 iken, bu oran 2018 yılında %68,5’e çıkmıştır. %300 artış göstermiştir. Aynı, ciltte olduğu gibi saç dökülmelerini ve sorunlarını meydana getiren çok köpüren, kostiği bol ithal ve kimyasal içeren şampuanlardır.

 Çok köpüren ve aroma kokan şampuan kaliteli değildir

Saç dökülmelerinin en büyük sebebi çok köpüren kostiği bol şampuanların kullanılması gelmektedir. Çok köpüren ve sadece saçı yıkayan şampuanlar kalitesizidir. Saçımızı döken şampuanlarda onlardır. Şampuanın saçı yıkaması değil, saç derisini beslemesidir, aslolan. Acvit BİORO doğal şampuan köpürmez, saç derisini beslemeye yardım ederek, saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Saç derisi sorunlarına da yardımcıdır. Cilt sorunlarının en büyük sebebi de kullanılan kimyasal içerikli kozmetikler ve bilinçsiz temizlenen makyajdır.

İnsanımız çok köpüren ve vücuda yağ gibi sıvanan şampuanların çok iyi olduğu sanmaktadır. Aksine şampuanın bol köpürmesi saçı daha iyi temizleyeceği anlamına gelmiyor. Hatta tam aksine şampuanın bol köpürmesi, içeriğindeki zararlı kimyasal maddenin daha fazla olduğu manasına gelmektedir. Doğal şampuanlar çok fazla köpürmeden de saçlara zarar vermeden yıkar ve derisini beslemeye yardım eder. Bu nedenle şampuan seçerken, çok köpüren, mis kokulu olanlar yerine, bitki özü bakımından zengin, ponifenollerle üretilen, doğal, çevre dostu Acvit Bioro şampuanı tercih etmenizde fayda var.

Acvit Kozmetik Ceo’su İsmail Çetin; “Türk insanın genetiği, cildi ve saçı ile oynamaya müsaade etmemesini bilinçli tüketici olmasını tavsiye ediyorum. Başta AB, ABD ve İsrail menşei ürünlere, Merdiven altı üretim, kimyasal ve ithal kozmetiklerden uzak kalarak cilt ve saç sorunu yaşamayacaklarının altını çiziyorum. Biz doğaya ve insanımıza değer verdiğimizden dolayı doğal ürünlere imza atıyoruz. Toplumumuzun da kendisine ve vücuduna değer vermesini istiyoruz." dedi.

Dünya bizim üreünlerimizi kullansa saç ve cilt sorunu ortadan kalkar

Çetin, “ Dünya bizim kozmetik ürünlerimizi kullansa ne saç, ne de cilt sorunu yaşarlar. Acvit olarak biz saç ve cilt sorunlarını çözüyoruz. İthal ve kimyasal kozmetikler sorunu olmayana da saç ve cilt problemlerini çözmek yerine sorun oluşturmaktadır." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler