Dünyaya yaydılar ama kendileri yemeyecek
AB Komisyonu’nun yürürlüğe giren yeni akrilamid düzenlemesi, patates ve ekmek gibi gıdaların fazla kızartılması veya pişirilmesini yasaklıyor.
AB Komisyonu’nun yürürlüğe giren yeni akrilamid düzenlemesi, patates ve ekmek gibi gıdaların fazla kızartılması veya pişirilmesini yasaklıyor. Akrilamid, nişasta içeren gıdalardaki şeker ve asparajin gibi aminoasitlerin yüksek ısıda kızartılması, kavrulma, közlenme ve pişirilmesi sonucu ortaya çıkan bir madde. Patates ve tahıl ürünleri ile kahve de bu gıdalardan biri. Düzenleme patateslerin daha kısık ateşte, fritözde daha kısa süre harcanarak kızartılmasını ve daha az kahverengi bir hal almalarını öngörüyor. Aynı şekilde kızartma yağının ne sıklıkla değiştirilmesi ve patateslerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğiyle ilgili de kurallar getiriyor.
En Çok Okunan Haberler
- CHP'ye yeni transferler: Rozeti Özel takacak
- Oya Tekin’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanına tepki
- Emre Belözoğlu'ndan maç sonu tepki
- Erdoğan, Özgür Özel ile bir araya geldi!
- Yandaş ‘gazeteci’den tepki çeken çıkış
- Erdoğan ve Steinmeier'ın diyaloğu gündem oldu
- Cumhurbaşkanı Başdanışmanından provokasyon!
- Canlı yayında 'dolar' tartışması: Tansiyon yükseldi
- Tartışmalar sonrası istifa etti! Yeni CEO eşi oldu
- 'Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız' sorusuna yanıt