Tatile giderken klozet kapağına dikkat

Sinekler özellikle yaz aylarında korkulu rüyamız oluyorlar. Tatil dönüşü evinizde sineklerle karşılaşmak istemiyorsanız klozet kapağını açık unutmayın.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 09:41
Abone Ol google-news

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, sivrisineklerle mücadelede üreme alanlarının önemli olduğunu, bu konuda vatandaşlara da görev düştüğünü belirterek, “Tatile giderken bile klozet kapağının açık unutulup kapatılmaması bile bu bölgede sivrisinek üremesine sebep olabilir” dedi.

Sivrisinek ve karasineğe davetiye çıkarmayın
Selek, vatandaşlara önerilerde bulunarak, “Özellikle sivrisinekler ve karasinekler çok sevdiği yerlere yumurtlarlar. Sivrisineklerin özellikle yumurtlama alanları durgun sulardır; yağmurdan sonra oluşan birikinti sular, dengesiz sulanan bahçeler, kavanoz, teneke, kap-kacak, çatı olukları gibi yerlerde biriken sular. Ayrıca tatile giderken bile klozet kapağının açık unutulması, kapatılmaması bile bu bölgede sivrisinek üremesine sebep olabilir.

Karasineklerde ise, onların da yumurta bırakma alanları genelde organik atıklar dediğimiz; gıda atıkları, hayvansal atıklar, leşler, hayvan barınakları ve hayvansal gübrelerdir. Ayrıca çöplerin zamanında bırakılmaması da karasineklerin oluşmasına neden olabilir. Özellikle bu konuda belediyemizin çöp alma konusunda belli zamanları vardır. O saatlerin dışında bırakılan çöplerin de çevreye zarar vermesi, pislik vermesi de karasineklerin üremesine sebebiyet vermektedir. Yani sözün özü ne kadar az durgun su olursa o kadar az sivrisinek olur. Ne kadar fazla çevre temizliğine dikkat edersek o kadar az karasinek olur. Mücadelemiz bu şekilde devam etmektedir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler