Sıcak gündeme Cuma6tesi nefesi

Star Wars serisinin son halkası ‘Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi’, bütün dünyada vizyona girdi. Filmde aksi pilot Han Solo’nun müstakbel yardımcı pilotu Chewbacca ile nasıl tanıştığını göreceğiz. Haftanın konserleri, festivalleri, sergileri, söyleşilerinden oluşan Ne var ne yok sayfası ve bağımsız mizah sayfası Muhtar Cumhuriyet Cuma6tesi’de.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 01:21
Abone Ol google-news

Star Wars’ın sırrı nerede?

Star Wars serisinin son halkası ‘Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi’, bütün dünyada vizyona girdi. Filmde aksi pilot Han Solo’nun müstakbel yardımcı pilotu Chewbacca ile nasıl tanıştığını göreceğiz.

Filmin vizyona girmesini sabırsızlıkla bekleyen Star Wars hayranlarına “İnsan neden Star Wars delisi olur?” diye sorduk. Tuvan Yalım, bütün çocukluğunu sarmalayan filmlerle nasıl tanıştığını ve yeni filmden beklentilerini yazdı. “Star Wars koleksiyonu yapıyorum” diyenleri de atlamadık, en yüksek fiyatlı koleksiyon parçalarını sıraladık.

Y ve Z kuşağının fotoğrafı

Y ve Z kuşakları geleceği şekillendirmeye hazırlanıyor. Onların yönetimde olduğu Türkiye’nin fotoğrafını çeken Fatoş Karahasan umutlu değil. Karahasan ile “Anne babaları çok, şirketler ise az verdi” dediği gençlik üzerine yazdığı kitabı “Açılın Gençler Geliyor”u konuştuk.

 

* Çözülemeyen alfabe, bir türlü ulaşılamayan ölümsüzlük formülü, tanımadığımız semboller, ‘tamamen uydurma’ bir yazı ve 128 sayfalık tek bir cümle... Okunamayan kitapları Mahir Ünsal Eriş yazdı.

 

* Çok seyredilen dizi Ölmek İçin 13 Sebep’in 2. Sezonu başladı. İlk sezon kadar iyi mi derseniz, cevabı Güliz Atsız Noyan’ın yazısında.

 

* Bahar yaza dönerken ada sefasının tam sırası. 10 bin adımda Burgazada rehberiniz Burak Kuru’dan...

 

* Bülent Şık’ın kaleminden evde yoğurt yapmanın incelikleri.

 

* Hafta sonları çocuklara özel hazırlanmış kültür sanat programlarını derledik: Karaköy Artwalk, Martı Gözünden İstanbul, Nuri İyem Resim Atölyesi ve Yaratıcı Çocuk Festivali.

 

* mFilm arşivcileri, kaset toplayanlar, çizgi roman meraklıları, oyuncak koleksiyonerleri ve daha pek çok alanda biriktirmeyi bir tutku olarak yaşayanlar bu Cumartesi II. Alacakaranlık Koleksiyoner Festivali’nde buluşuyor.

 

Haftanın konserleri, festivalleri, sergileri, söyleşilerinden oluşan Ne var ne yok sayfası ve bağımsız mizah sayfası Muhtar Cumhuriyet Cuma6tesi’de.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler