Yaşar Kemal 41.ci Onur Ödülü’nü Sarıyer halkından aldı

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Sarıyer Edebiyat Günleri dün akşam gazeteci, yazar Yaşar Kemal ustaya “Beyaz Martı Onur Ödülü” nün takdim edilmesiyle noktalandı.

Yayınlanma: 08.12.2014 - 23:45
Abone Ol google-news

Rahatsızlığınedeniyle adına düzenlenen ödül törenine katılamayan Nebil Özgentürk’ün belgesinden ve "Bu Bir Çağrıdır" kitabıyla "Arzum yazmak umudum Türkiye" diye seslenen Yaşar Kemal’e “Beyaz Martı Onur Ödülü” halk adına Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafında yakın arkadaşı gazeteci Osman Arolat’a verildi.


Yaşar Kemal’e dair anılarını Sarıyerlilerle paylaşan Osman Arolat, "Benim Yaşar Kemal Ağabeyim iri cüsseli kocaman coşkulu, tertemiz çocuk yürekli bir yazardır. Kendisiyle 1962 yılında Türkiye İşçi Partisi’nde tanıştım. Dostluğumuz 1967 yılında Ant’ta çalışmaya başladığımda pekişti, o günden bu yana 47 yıldır aralıksız sürüyor”diyerek Yaşar Kemal’in bugüne ışık tutan kararlılık ve yaratıcılıkla savunduğu “Barış”a, “Proleter”e,“Milletle devlet ayrımına”, “Halkların kardeşliğine”, “Fikir ve ifade özgürlüğüne”, “Sansür” e dair yazı ve röportajlarına dayalı bir konuşma yaptı.
Şükrü Genç de Yaşar Kemal’in demokrasi mücadelesiyle de iyi okunması gereken büyük bir usta olduğunu ifade etti. Sarıyer'de Yaşar Kemal'in 2012'de basılan "Bu bir çağrıdır" kitabıyla okuma etkinliğini başlatanlara teşekkür etti.


Ödülü Arolat’tan teslim alan eşi Ayşe Semiha Baban Kemal ise, “Bu buluşmayı Yaşar Kemal'in çok istediğini biliyorum. Başkanımıza söz veriyorum ki, bu buluşma gerçekleşecek ve birlikte resim çekileceğiz. Size ve çalışmalarını büyük bir sevinçle izlediği Şükrü Başkana Yaşar Kemal’in selamlarını getirdim.” diyerek bugünü paylaşmak için gelerek Kemal’lere bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür etti.


3.Sarıyer Edebiyat Günleri 6-7 Aralık günleri edebiyat ve medya başlıklı etkinliklerle aralarında Atilla Dorsay, Tuncay Özkan, Arif Keskiner, Işıl Özgentürk, Sarıyerli sanatçılarında olduğu birçok gazeteci, yazarı okurla buluşturdu. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür plaketi sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler