Yaşar Kemal aramızda…

Yaşar Kemal Vakfı’nın düzenlediği etkinlikler devam etti, bugünkü etkinlik ertelendi, Yapı Kredi Kültür Sanat’ta da bu akşamki "Merhaba" dinletisi yapılmayacak.

Yayınlanma: 28.02.2020 - 12:10
Abone Ol google-news

Yaşar Kemal Vakfı üyeleri arşivlerinden derledikleri “Yiğidin İyisi Sözünden Olur” fotoğraf sergisinin açılışını Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde, Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte yaptılar.

Yaşar Kemal Vakfı’nın düzenlediği Basın Müzesi’nde başlayan etkinlikler, dün Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Umudu Tazeleyenler Yaşar Kemal’i Anlatıyor” paneli ile devam etti. 

Yaşar Kemal Vakfı’nın bugün düzenleyeceği, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak “Binbir Çiçekli Bahçe: Yaşar Kemal’i Anıyoruz” etkinliği ve Yapı Kredi Kültür Sanat’ın düzenlediği bu akşam 19.00'daki Ferhat Livaneli Orkestrası'nın şiirlerinden ilhamla bestelenen eserleri seslendireceği "Merhaba" dinletisi ertelendi.

“Yaşar Kemal ve Eserlerinde Doğa”

Yaşar Kemal haftası etkinlikleri 29 Şubat Cumartesi günü (yarın) saat 14.00’da Adana’da düzenlenecek,  “Ölümsüzlüğünün Beşinci Yılında Yaşar Kemal ve Eserlerinde Doğa” başlıklı panel ile noktalanacak. 29 Şubat’ta Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Güven Turan moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde Aydın Uğur, Ahmet Güneştekin, Ercan Karakaş ve Zeynep Oral Yaşar Kemal’in romanlarındaki doğa teması ve yazarın öncü doğa kavrayışı üzerine konuşacaklar.

Doğduğu Köyde Anma

Hemşerileri de Yaşar Kemal’i bugün doğduğu Hemite Köyü’nde saat 13.00’da Yaşar Kemal Parkı içerisindeki Kültür Evi önünde etkinliklerle anacaklar. Etkinlik, “İnce Memet” anıtı ziyareti ile sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler