‘Yatak odama kadar girmişler’

2011 yılında parlamentodayken, “Dinleme listesini gördüm” diyerek, aralarında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP ve MHP yöneticilerinin de bulunduğu 3 bin 500 kişilik liste açıklayan, kendisi de “yasadışı dinleme” mağduru olan eski CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, “tüm mağdurlar” adına dava açmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 23:18
Abone Ol google-news

Hükümet- cemaat kavgası sonrasında başlatılan “yasadışı dinleme” davalarında yaklaşık iki hafta önce “müşteki” sıfatıyla ifadeye çağırılan Soysal, “Ancak sadece açılmış davalarda müşteki olmak istemiyorum. İlhan Selçuk’u 8 saat ayakta bekleten, ileri hastalığına rağmen Türkan Saylan’ın evini basan anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Milletvekilliği döneminde, kamuoyunun Silikozis hastası olan “kot taşlama işçileri”nin hakları için mücadeleden, TEKEL işçilerine destek eylemlerine, Tuzla tersanesindeki işçi ölümlerine karşı yürüttüğü mücadeleyle yakından tanıdığı Çetin Soysal, neredeyse milletvekilliği süresince, tam 3.5 yıl yasadışı olarak dinlendi. Bir dönem parlamentoya ara veren Soysal, şimdi İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı olarak önseçime girecek.

Soysal, parlamentoya dönse de dönmese de önümüzdeki günlerde “mağduru” olduğu yasadışı dinlemelere karşı yeni bir mücadele başlatacağını söyledi. Kendisinin milletvekiliyken 2008-2011 arasında yaklaşık 3.5 yıl dinlendiği ve dinleme tapelerinin kendisine gösterildiğine işaret eden Soysal, hükümetin Gülen Cemaati ile “bozuşması”ndan sonra bu kez geçtiğimiz günlerde “mağdur-müşteki” sıfatıyla hem Ankara, hem de İstanbul’daki “yasadışı dinleme” soruşturmaları kapsamında ifadeye çağırıldığını anlattı. Birinde “Hizbullah”çı gösterilerek “Zülfü Doğan” adıyla, diğerinde ise tamamen özel yaşamına dönük ortam ve telefon dinlemesi yapıldığına dikkat çeken Soysal, “Yatak odamıza kadar girmişler, oraya kadar dinlemişler” dedi. O dönem, kendilerini yasadışı dinleyenlerle, hükümetin ortak hareket ettiğini belirten Soysal, kendisinin 16 Şubat 2011 tarihinde Meclis’te yaptığı basın toplantısında, 17 mobil dinleme aracıyla insanların izlendiğini, dinlendiğini ve bunu arkasında büyük bir “organizasyon” olduğunu açıkladığını anımsattı. Soysal, “Ben organizasyon dedim, sonra Erdoğan çıktı ‘bunlar Haşhaşi’, dedi. Sonuçta o gün yaptığım uyarıların ve açıklamaların hepsi doğru çıktı” dedi.

‘Ona da lazım oldu’

Soysal, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ü kastederek, “ O gün bütün hukuksuzlukları yapan anlı şanlı savcıya da bugün hukuk lazım oldu” dedi. Yasadışı dinlemelerle büyük siyasi dava açanların yaşlı-hasta demeden herkesi mağdur ettiğini vurgulayan Soysal, “tüm mağdurlar adına” dava açacağını söyledi. İki hafta önce “yasadışı dinleme” davalarına “müşteki” ifadeye çağırıldığını ve bunun üzerine dava açma kararı aldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler