Yazar Le Guin'den 'Amazon' için uyarılar

ABD’li yazar Ursula K. Le Guin, internette okunan ve kendisinin de kurucusu olduğu ‘Book View Café’ sitesinde, küresel kültürel ürün satış kaynağı amazon.com hakkında bir eleştiri yazısı kaleme aldı.

Yayınlanma: 08.06.2015 - 14:53
Abone Ol google-news

Aralarında ‘Mülksüzler’ ve ‘Lavinia’ gibi ‘kült’ kitapların da bulunduğu 21 kitaba imzasını atan ABD’li yazar Ursula K. Le Guin, ‘Size neden Amazon’dan kitap almayın deyip duruyorum?’ başlıklı yazısına girişte, ‘Amazon ve ben savaşta değiliz’ diyerek, bununla beraber ilgili sitenin ‘çok satanlar’ mekanizmasını kullanıyor olmasını kınadığını belirtti.

Çocuklar için 12 kitap yazan, çeviriler yapan ve Hugo, Ulusal Kitap Ödülü ya da PEN-Malamud gibi pek çok ödül kazanan yazar ayrıca, ‘mikro-dalgaya atılabilir’ edebî ürünlerin gerçek lezzeti yok ettiğini, ‘Çok Satanlar’ın ise, ‘ucuz yiyecek’ gibi bir etki yaparak zihinleri obezleştirdiğini ve amazon. com’un, okurları yanlış yere ‘edebiyat’ budur şeklinde düşünmeye yönlendirdiğini savundu ve şunu belirtti: “Çok satan olmak üzere yazılmış kitaplar, hızla yazılabilirler, ucuza satılabilirler, aynı hızla çöpe giderler; bu da gelişmiş kapitalizmin en faydalı özelliğidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler