İşte CHP'nin açıkladığı son anket

Ellerine ulaşan son anket sonucunu paylaşan CHP'li Engin Altay, Ekrem İmamoğlu'nun Binali Yıldırım'ın 4 puan önünde olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 12.03.2019 - 22:38
Abone Ol google-news

<video:1291279>

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İkitelli Sinoplular Derneği'nde düzenlenen toplantıda kendisine ulaşan son anketin sonuçlarını paylaştı.

Altay, Ekrem İmamoğlu'nun Binali Yıldırım'ın 4 puan önünde olduğunu belirterek "İstanbul'u aldık." ifadesini kullandı.

Altay, şöyle konuştu:

"Tayyip Erdoğan'ın yüzünün bu kadar asık olduğunu hiç görmedim. Bir haller var. Bir sıkıntı var. Millet 31 Mart'ta düğümü çözecek. Bugün bana gelen bir bilgiyi söyleyeyim. Şu anda, İstanbul'da size net, somut anket sonucunu söyleyeyim. Sayın Ekrem İmamoğlu, sayın Binali Yıldırım'ın 4 puan önünde. Çok net söylüyorum. Daha 19 gün var. Rehavete kapılmayacağız."

"KUTUPLAŞTIRMA SİYASETİ EMPERYALİSTLERİN İŞİNE YARAR"

Altay, iktidarın AKP'li olmayanlara "terörist" diyerek toplumu böldüğüne dikkat çekerek, "Bu Türkiye üzerinde hesaplar yapan emperyalist devletlerin işine yarar" dedi.

"TÜRKİYE'DE SARAY SOSYETESİ TÜREDİ"

"Emeklilikte yaşa takılanlara 'türedi' diyen birisinden Türkiye'ye başkan olmaz" diyen Altay "Her şey affedilir de insan evladına 'türedi' denmez. Yazık, günah! Ama Türkiye'de bir şey türedi. Türkiye'de saray sosyetesi türedi. Bu iktidara seçimde dur demek, Türkiye'ye yapılacak en iyi iyiliktir" diye konuştu.

EZANIN YUHALANDIĞI İDDİASI

Erdoğan'ın, 8 Mart'ta Taksim'de düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılan kadınları "ezanı protesto ettikleri" iddiası ile  hedef göstermesine tepki gösteren Altay, "Erdoğan'ın bu söylemi toplumu kutuplaştıran bir söylemdir." dedi.

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimleri "beka" üzerinden tartışmasını da değerlendiren Altay, "Türkiye'nin beka sorunu yok. Türkiye'nin Tayyip Erdoğan'ın hırsıyla sorunu var." ifadelerini kullandı.

KEMAL ÇEBİ'YE DESTEK İSTEDİ

Altay, CHP'nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Kemal Çebi'ye de destek istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler