‘Halk için belediyecilik’

CHP Maltepe belediye başkan aday adayı olan aynı zamanda Maltepe Belediyesi Başkan Vekili Hasan Gökkaya, “Maltepe’de Değişim Şart” sloganıyla çalışmalarını sürdürürken belediye başkanı seçilmesi halinde Maltepe’de kooperatifçiliği etkin kılacağını söyledi.

Yayınlanma: 12.12.2018 - 21:31
Abone Ol google-news

Kamucu, halkçı ve toplumcu bir belediye anlayışını hayata geçireceklerini belirten Gökkaya, “Günümüzde belediyeler yalnızca kentin alt yapı sorunlarıyla ilgilenmezler. Asıl olarak kentte yaşayan halkın huzuru ve refahının yanı sıra yoksulluk ve işsizlikle de mücadele ederler. Başkan adayı gösterilmemiz ve seçilmemiz halinde bunları uygulayacağız”dedi.

Maltepe’yi model bir ilçe yapacaklarını belirten Gökkaya, “Maltepe’de temel sorunları çözmek, model bir kenti hayata geçirmek için öncelikli adım olarak belediyeyi yönetme tarzını değiştireceğiz, kamucu, halkçı ve toplumcu bir belediye anlayışını hayata geçireceğiz. Belediye başkanından başlayarak bütün belediye yönetimini sorun çözücü ve çözüm odaklı hale getireceğiz. Maltepe Belediyesi’ni kendi modern binasında hızlı ve etkin hizmet veren borçsuz bir belediye haline getireceğiz” dedi.

‘Kamu yararı öncelik olacak’

Belediye olarak tüm projeleri kamu yararına yapacaklarını söyleyen Hasan Gökkaya, “Yapılan işleri belediye meclisi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle meclisleri ile şeffaf ve katılımcı bir şekilde paylaşacağız. Geldiğimiz şehirlerimizi, siyasi kimliklerimizi, etnik ve dini  kimliklerimizi geriye çekerek, yeni bir belediyecilik tarzıyla, yeni bir siyaset anlayışıyla kentin çıkarlarını ve kent kültürünü öne çıkartacağız. Belediyecilik anlayışımızı,  ‘Ben Maltepeliyim’ diyen herkesle birlikte yürüme üzerine kurgulayacağız” diye konuştu.

Ekonomik krizin ve yoksulluğun arttığı bir dönemde tüketim ürünlerini, Türkiye’nin dört bir yanındaki kooperatiflerden toplayıp getireceklerlerini belirten Gökkaya, “Bu ürünleri belediye üzerinden kuracağımız ‘satış merkezleri’nde Maltepelilere sunacağız. Böylece hem tarım üreticisini koruyup destekleyeceğiz, hem de Maltepelilerin piyasaya göre daha ucuz, daha kaliteli ürünlerden yararlanmasını sağlayacağız” dedi.

Gökkaya ayrıca tarım üretimini ve kooperatifçiliği teşvik etmek için Maltepe Büyükbakkalköy ve Başıbüyük mahalleri’nde bulunan ‘Bölge Parkı’nda üretici bir tarım kooperatifi kurulmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler