Temimhan: Kadıköy için ‘Bir hayalimiz var’

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan, Kadıköy’ü Cumhuriyet’in 100. yılında dünyada örnek bir ilçe haline getirmek istediğini söyledi.

Yayınlanma: 23.12.2018 - 12:59
Abone Ol google-news

CHP Kadıköy Belediye Başkan aday adayı Esat Temimhan, ilçenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu söyledi. Kadıköy’ü Cumhuriyet’in 100. yılında dünyada örnek bir ilçe haline getirmek istediğini anlatan Temimhan, Kadıköy halkının onayı olmayan hiçbir projenin gerçekleştirilmeyeceğini belirtti. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Esat Temimhan şunları söyledi:

Kadıköy’e dair hayalleriniz nelerdir? Partiniz sizi aday gösterirse neler yapacaksınız?

Kadıköy en iyi yönetilen ilçelerden ve Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyada örnek gösterilecek bir ilçe olacak. İyi yönetişim alanında Türkiye’de ve dünyada bir mükemmeliyet merkezi haline getirmeyi istediğimiz Kadıköy’de sürdürülebilir bir gelecek yaratacağız. Kadıköy’de yeşil alanı koruyacak, trafik, imar, kentsel dönüşüm gibi yıllardır süren birçok sıkıntının giderilmesi için çalışacağız.

Yurt sorununu çözeceğiz

Öncelikli hedefimiz, Kadıköy’deki üniversitelerde okuyan kız öğrencilerin güvenli ve sağlıklı yurt koşullarını ve burs olanaklarını çoğaltmak. Eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşları, gönüllü evleri ve belediyenin işbirliğiyle bu hedefe ulaşacağız. Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi’yle üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla çalışmalar yürütüyorum. Sağlıklı yaşam ve kız çocuklarının öğrenimi için bağış toplamak amacıyla koşulara da katılıyorum. 2010 yılında katıldığım Kadıköy Kent Konseyi Çevre ve Alt Yapı Çalışma Grubu’nda, yeşil kent, yeşil çevre konularındaki çalışmalarımı kesintisiz olarak sürdürüyorum.

Kadıköy için projeleriniz nelerdir?

Daha yeşil bir Kadıköy için tüm mahallelerde daha temiz bir hava, daha geniş yeşil alanlar için projelerimiz var. Önceliğimiz var olanı korumak. Yeşil alanların yanında hayvan dostlarımız için de sağlıklı bir şehircilik anlayışıyla çalışacağız. Haydarpaşa Garı-Limanı ve çevresi, Erenköy Tarım İl Müdürlüğü arazisi, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, Kuşdili Çayırı, eski Koşuyolu Kalp Hastanesi, Göztepe Parkı ve Caddebostan’da otopark yapımına, Feneryolu fidanlığında ve Söğütlüçeşme TCDD arazisinde imar değişikliğine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kentsel dönüşümdeki binaların yeşil ve çevreci olmasını sağlayan kriterleri imar plan notlarına yazacağız. İklim değişikliğinin Kadıköy’de yaratacağı olumsuzluklara karşı ve sağlığımızı bozan hava kirliliğini azaltmaya yönelik önlemler alacağız. Kurbağalıdere ıslah çalışmasının bir an önce bitirilmesini ve Kadıköy’e ivedi olarak biyolojik arıtma tesisi yapılmasını sağlayarak Marmara Denizi’nin kirlenmesini önleyeceğiz. Afet toplanma alanlarının imara açılmasına engel olacağız. Nüfusa uygun olarak belirlenecek afet alanlarının yerlerini ve altyapısını hazırlayacağız. Dudullu-Bostancı metro hattı ve Haydarpaşa-Gebze banliyö hattında çalışmaların hızlandırılıp banliyö tren seferlerinin bir an önce başlatılması ve Haydarpaşa Garı’nda sonlanması için mücadele edeceğiz. Hat boyundaki tescilli tren istasyonlarını koruyacağız.

Çevreci ulaşım seçeneği

Kadıköy oldukça yoğun bir ilçe. Peki ulaşım alanında nasıl çalışmalar yapacaksınız?

Atıl bırakılan iskelelerin tekrar açılmasıyla, deniz yollarının kullanımının artırılması ve kullanılabilir nitelikte bisiklet yollarının yapılmasını sağlayacağız. Kamuya açık alanlar, binalar ve toplu taşıma araçlarının engellilere uygun olmasını, cadde ve sokaklarda sağlıklı ulaşım altyapısının kurularak kontrolünü sağlayacağız. Hafriyat kamyonlarının ve minibüslerin yarattığı trafik karmaşasına son vererek trafiğin ve ulaşımın sürekli gözetim ve denetimde olacağı düzenlemeleri yapacağız.

Belediyecilik anlayışınızı nasıl tanımlarsınız?

Öncelikli olarak dürüst, şeffaf, hesap verebilir, eşit ve adil katılımcı yönetim anlayışını benimseyeceğiz. Yapılan her çalışmada insan hakları temelli yaklaşımı ilke edineceğiz. Kadıköy Meydanı’nı düzenleme projesinin, Kadıköylüler’e fikirleri sorularak ve onayları alınarak yapılmasını sağlayacağız. Altyapı ve kurumsal hizmetlerle, trafik ve ulaşımın iyileştirilmesiyle; yaşlı, kadın, çocuk, genç, engelli, kıdemli ve LGBTİ bireylerin hayata daha yoğun katılımının sağlanmasıyla, toplumsal cinsiyet eşitliğiyle, tüm kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesiyle, kültür- sanat etkinliklerinin artırılmasıyla; dinlence, spor ve bakım hizmetlerinin verilmesiyle, yurtiçi ve yurtdışı paydaşlarla işbirliğinin geliştirilmesiyle, tüm canlıların haklarını gözeteceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler