‘İstanbul’da tarih yazacak’

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun herkesi kucaklayan bir anlayış sergileyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 27.12.2018 - 21:58
Abone Ol google-news

<video:1183221>

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Üreten ve istihdam yaratan belediyecilik bizim anlayışımız. Beylikdüzü Belediyesi’ne bakın işsizliğin nasıl azaltıldığını, istihdamın nasıl yapıldığını göreceksiniz. Ekrem İmamoğlu’nun 5 yıl içinde tarih yazacağına yürekten inanıyoruz” dedi.
Haliç Kongre Merkezi’nde dün CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için tanıtım toplantısı düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada İstanbul’u yönetmek için bilgi, birikim ve deneyim gerektiğini belirterek “Bu üç kriter Ekrem İmamoğlu’nda var. Bizim kararımız sıradan bir karar değil. İstanbul üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir metropoldür. Tarihin derinliklerinde hâlâ bilinmeyenlerle dolu bir metropol. İstanbul 7 tepeli olarak adlandırılır ama yapılan ihanetlerle 77 tepe desek bile az. İstanbul’u yönetmek için bilgiye, birikime ve deneyime ihtiyaç var. Aday adaylarımızın tümü değerli. Ancak sonuçta bir kişi aday olabiliyor. Tüm aday adayı olan arkadaşlarıma da selamlarımızı ve saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

<haber-dikey:1183079>

‘İhanet edildi’

İstanbul’a ihanet edildiğini ve bunun siyasiler tarafından itiraf edildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “İstanbul Fatih’in feth ettiği ve bize emanet ettiği bir kent. İstanbul’u onun koyduğu ilkeler ve verdiği ruhla yönetmek zorundayız. Fatih İstanbul’u aldığında Haliç’te koyun otlatmayı yasaklamıştı. Doğanın korunması dolayısıyla İstanbul’un ruhunu çok iyi biliyor. Bu kent yönetenlerin ‘biz sana ihanet ettik’ itiraflarında bulunduğu kent. Bunu itiraf ettiren İstanbul’un ruhu ve kimliğidir. O ruh ve kimliğe baktığınızda yıllardır yönettiğiniz kente nasıl ihanet edildiğini görürsünüz. İstanbul ihanet edilmemesi gereken, doğasıyla, kültürüyle edebiyatı, ormanları ve sanatı ile korunması gereken bir kent. Fatih bu kenti yağmalansın diye almadı. ‘Denizleri halka kapatın, yeşillikleri yok edin, İstanbul’u betona dönüştürün’ diye almadı. Gazi Mustafa Kemal Dolmabahçe’ye karşı durmuş işgal kuvvetlerinin gemilerini görünce ‘geldikleri gibi giderler’ demiştir. İstanbul her açısından Kurtuluş Savaşı’nın da mihenk taşıdır. İşte bu yüzden bu görevi üstlenene ciddi sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Üretim ve istihdam

İstanbul’u yönetecek kişinin kentle kavgalı değil herkesi kucaklayan biri olması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Ekrem İmamoğlu arkadaşımız böyle bir yapıya ve karaktere sahiptir. İstanbul’u seven, İstanbul için çaba harcayan arkadaşımızın bu kent için yapacağı çok şey var. Bizim bir belediyemiz var, Erzurum Çat’da. Belediye binasına kadar kendi bütçesi ile yaptı. Eğer kul hakkına müdahale etmezseniz, kul hakkı yemezseniz İstanbul’un milyarları var. Bunu Ekrem İmamoğlu arkadaşımız yapacak. Üreten ve istihdam yaratan belediyecilik bizim anlayışımız. Örnek Beylikdüzü. Oraya bakın işsizliğin nasıl azaltıldığını, istihdamın nasıl yapıldığını göreceksiniz. Belediyecilik üretmek ve istihdam yaratmaktır. Göreceksiniz. 5 yıl içinde İstanbul’da tarih yazacak.”

‘Tüm adaylarımız değerli’

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu , İBB adayı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, katılımcıları selamladı. Gençlerin sloganlarına alkışla karşılık veren Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun İstanbul’u yönetmek için bütün kriterlere sahip olduğunu belirtirek “Aday adaylarımızın tümü değerli. Ancak sonuçta bir kişi aday olabiliyor. Tüm aday adayı olan arkadaşlarıma da selamlarımızı ve saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler