İlk toplantıda çözülür

Aziz Kocaoğlu’nun açıklamalarıyla belirsizleşen İzmir adayı için fazla beklenmeyecek.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 22:14
Abone Ol google-news

CHP’de İzmir adayının açıklanması beklenirken daha önce aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu’nun adaylığını açıklaması hesapları karıştırdı. Parti içinde İzmir adayının bir an önce açıklanması ve tartışmaların uzamaması gerektiği görüşü dile getiriliyor. Kocaoğlu’nun bu çıkışının Genel Merkez’in İzmir adayını belirlemede etkili olmayacağı görüşü de dillendirilirken, sürecin uzaması halinde ibrenin yepyeni bir isme dönebileceği de ifade ediliyor.

<haber-dikey:1205079,1203993,1203468,1203118>

İlk toplantıda açıklanır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “geç kalındığı” ve “partinin İzmir’de güç kaybı yaşanabileceği” gerekçeleriyle adaylığını açıklaması kulisleri hareketlendirdi. CHP’de önceki gün yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye adayının açıklanabileceği ifade edilirken, kamuoyunda Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ya da CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın aday olabileceği beklentisi öne çıkmıştı.

Kocaoğlu’nun da yaklaşık 2.5 ay önce aday olmayacağını açıklaması üzerine ilçe adaylarının ismi öne çıkmış, İzmir adayı için süreç bu dengeler üzerine kurulmuştu.
Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde Tunç Soyer ve Tuncay Özkan’ın adaylığına karşı çıkması ve aday olacağını açıklaması parti içinde farklı senaryoları gündeme getirdi. Kocaoğlu’nun adaylık çıkışı yapmasının İzmir adayının belirlenmesinde çok büyük bir etkisi olmayacağı görüşü öne çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun İzmir denklemini krize dönüştürmeden uzlaşıyla çözmek adına hareket edeceği ifade ediliyor. İzmir konusunda parti içi tartışmaların yaşanmaması için ilk Parti Meclisi toplantısında İzmir adayının açıklanmasının kesin olduğu vurgulanıyor. l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler