Aşkla yürüyecek!..

CHP’nin İzmir adayı Tunç Soyer, ‘İzmir sevdası yolunda yürüyüşe başlıyoruz’ dedi.

Yayınlanma: 28.01.2019 - 21:46
Abone Ol google-news

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Tunç Soyer, “İzmir sevdası yolunda birlikte büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz. Bu görevi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin şüphesi olmasın” mesajıyla İzmirlilere seslendi.

<haber-dikey:1221579, 1221727, 1220531>

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “el almaya” gideceğini kaydeden Soyer, “Aziz Başkanımız 15 yıldır İzmir’de çok onurlu saygın bir görev yerine getirdi. Uygun bir saati varsa ziyaret edeceğim. Seçim kampanyasını onun tavsiyeleriyle, onun rehberliğinde yürütmek istiyorum” dedi. Rakibi AKP adayı Nihat Zeybekci’ye ilişkin de “Yakın zamanda Kemeraltı esnaf lokantasında kendisini yemeğe davet etmek istiyorum” diye konuştu.

Perspektif arka sıradakiler

Soyer, İzmir’e ilişkin hayallerini “İzmir, sahnesi körfez olan bir amfitiyatro. Bütün çeperleri sahneyi seyreder. Amfitiyatronun bir ön sıradakileri vardır, bir arka sıradakileri. Bir de daha arkadakiler... Sahneyi bile göremeyenler... İzmir’de perspektifi biraz daha arka sıradakilere çevirerek projelerimizi gerçekleştireceğiz. Perspektifi onlara çevirmek demek yatırımın ağırlığını hizmetin ağırlığını onlara yönelik yapmak demek. İkincisi İzmir’i Akdeniz çanağında lider kent yapmak” sözleriyle aktardı.

Kocaoğlu: Birleşme günü

Soyer’in yaklaşımı, mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’dan olumlu yanıt aldı. Soyer ve PM’de belirlenen diğer adaylara destek veren Kocaoğlu, CHP’lilere birlik ve beraberlik çağrısı yaparak “Fikir ayrılıkları, farklı aday adaylarının arkasında saf tutma durumu artık bitmiştir. Tüm CHP’liler, hiçbir ayrı gayrıya girmeden adaylarımızın arkasında kenetlenmelidir. Bize yakışan budur. Parti terbiyesi de bunu gerektirir. Gün ayrışma değil birleşme günüdür. CHP’nin İzmir’deki başarısı, Türkiye genelindeki oy oranlarına da önemli katkı sağlayacaktır. Ülkemizin geleceğine ilişkin endişelerin giderek büyüdüğü son dönemlerde, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partinin neferleri olarak, omuzlarımızdaki sorumluluk daha da artmaktadır. Aday belirleme süreci öncesinde parti içinde yaşanan demokratik mücadelenin bugünden itibaren mutlaka sonlandırılması gerekmektedir. CHP’lilik bunu gerektirir” diye konuştu.

İYİ Parti beğenmedi

CHP’nin ittifak kurduğu İYİ Parti, Soyer’in adaylığını tepkiyle karşıladıklarını açıkladı. Partiden yapılan açıklamada “İzmir, iktidar partisinin 17 yıldır hayalinde ve rüyasında olan bir kenttir. Bu bilinçten hareketle, aday tespitlerinde her kesimi kucaklayacak ve aynı zamanda toplumun belirli kesimlerinin de hassasiyetlerini dikkate alarak bir tercihte bulunulması önceliğimiz iken, son CHP PM’de sayın Soyer’in aday gösterilmesi ile birlikte parti tabanımız ve bazı teşkilatlarımızda tepkiyle karşılanmıştır. Bundan sonraki süreçte Sayın Soyer kendi sorumluluğu alanında ve adaylığında kendi üzerine düşeni yapmalıdır” denildi.

İlçe adaylarına domino etkisi

İzmir’in ilçeleri PM’de tartışma yarattı. Karşıyaka adayı olarak sunulan Cevat Durak, PM’deki oylamadan çıkamadı. Buca adayı olarak PM’ye sunulan Aydoğan Hepdemirgil de aynı kaderi paylaştı. MYK’nin Çiğli’ye önerdiği Ali Engin ile Narlıdere’ye önerdiği Utku Gümrükçü’nün de yerleri değiştirildi. 4 dönemdir Narlıdere Belediye Başkanlığı’nı yürüten ve büyükşehire talip olan Abdül Batur ise bu kez Konak adayı olarak ilan edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler