'Sayın Genel Başkana asla kırgın değilim'

CHP'den istifa ederek Demokratik Sol Parti'nin Şişli Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül: Sayın Genel Başkana Kılıçdaroğlu'na asla kırgın değilim. Kendisinin çok iyi niyetli olduğunu biliyorum...

Yayınlanma: 02.02.2019 - 10:06
'Sayın Genel Başkana asla kırgın değilim'
Abone Ol google-news

<video:1227642>

DSP'nin Şişli Büyükşehir Başkan adayı Mustafa Sarıgül CNNTürk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

Sarıgül'ün açıklamalarından satır başları şöyle;

5 yıl önce Sarıgül en değerli adayım diyorsunuz 5 sene sonra Sarıgül'e kendi ilçesini aday yapmakta zorlanıyorsunuz. Bu meseleyi benim meselem olmaktan çıkarmak genele yaymak lazım. Bugün seçimlere 57 gün var. Hala adaylar belli değil. Nasıl bu adaylar gidecek projelerini anlatacak. Ben Ana Muhalefet'te sistem meselesine üzülüyorum. İktidar 25 yıldır belediyeleri yönetiyor. Muhalefet olarak görevimiz iktidarın yanlışlarını söylemek. Adalyların açıklanmasını toplumsal barışla yapmak lazım. CHP adaylarını 1 yıl önce açıklamalı.

Neden istifa etti?

Ben Kılıçdaroğlu'na asla kırgın değilim. Ben kendisinin çok iyi olduğunu biliyorum. Sayın genel Başkanın çevresinde ona eksik bilgiler veren ve yanlış yönlendiren kadrolar var. CHP'de partinin iktidar olmasını istemeyen kadrolar var.

Yarın DSP Genel Merkezi toplanacak ve resmi karar verilecek. Bana gönüllerini açtılar, onlara çok teşekkür ediyorum. 2009'da DSP'den aday olup kazandım.

Beni CHP Genel Merkezi'nden bir tek yönetici aramadı. Ben 48 aydır çalışıyorum. Sahadayım. Belediye Başkanlığı'nda boşluk vermek olmaz. Bir tek düğün cenaze kaçırmadım. Bu çalışmaları yaptığımı herkles biliyor. CHP'den bir tek kişi beni aramadı. Sayın Kılıçdaroğlu da beni aramadı ama yakın çevresinden bana telefonlar geldi.

Ekrem İmamoğlu

Ekrem Bey'e başarılar diliyorum. Onunla ilgili bu saatten sonra bir şey söylemem doğru olmaz.

DSP ve CHP dışında siyaset yapmam. Şişli halkı istediği için tekrar aday oldum. Geniş bir ekip ile çalışıyoruz.

Yerel yönetimlerde bir parti gözetmedim. O yüzden yurttaşlarımız bize oy veriyorlar. CHP'ye asla bir şey demem. Kendisini seviyorum.

Sarıgül, kendini Messi'ye benzetti

Sarıgül, Hakan Çelik'in "Bir hafta daha bekleseydiniz CHP PM'den sizin lehinize olumlu bir karar çıkabilir miydi?" sorusuna, "Bazı şeyi hissedersiniz. Siz şimdi Barcelona'nın antrenörüsünüz. Elinizde Messi gibi bir oyuncu var, Messi'yi oynatmıyorsunuz. Maçı nasıl kazanacaksınız? Ben olayı görüyorum. Beni genel merkezden bir tek kişi aramadı. Ben 48 aydır sahadayım." diye cevap verdi.

Seçildiğinde ilk yapacağı iş ne olacak?

Çok geniş bir kadroyla çalışıyoruz. İzzetpaşa ve Kuştepe mahallemiz var. Orada bir marka mahalle yapacağım. Berlin modelini örnek alıyoruz. 8 katlı U modelini. 

İş adamlarından da söz alıyor musunuz?

Konuşuyorum. Kentrsel yenilemede değerli insanlarla bir arada olacağız. Kaynak sorunu yok. Şişli lokasyon olarak Türkiye'nin en önemli yeri. 

AVM'lerin şehir dışında olması lazım. Taahhüt ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler