Celal Doğan: Proje lafını kabul etmiyorum

DSP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan seçim yarışını değerlendirdi. HDP'de siyaset yapmasının kullanılacağını ancak bunun kendisini 'ırgalamayacağını' söyleyen Doğan, "DSP'nin Gaziantep'te parti binası yok, tabelası yok ama o temiz mazisi var, bir de kuşu. Ben adres olarak DSP'nin kuşunu aldım. O nedenle proje lafını kabul etmiyorum" dedi.

Yayınlanma: 22.02.2019 - 14:37
Celal Doğan: Proje lafını kabul etmiyorum
Abone Ol google-news

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Celal Doğan, 15 yıl önce bıraktığı Gaziantep’i bugün terk edilmiş, asayişiyle huzursuz, 23 ten sonra sokakları ıssız, havası, suyu kirli, trafiği problemli, Suriyelilerin gelişi güzel yerleştiği karmaşık bir şehir olarak gördüğünü belirterek, “Gaziantep, bu görüntüleri, bugünkü durumu, hiç hak etmeyen bir şehir. Bizim dönemde Gaziantep Türkiye’nin en temiz ilk 4 şehri arasındaydı. Huzurlu bir kentti. Suyu da, havası da temizdi. Ve bu şehir yaşanabilir şehirlerden biriydi. Zengini de, yoksulu da gelir burada yaşam standardını yükseltirdi. Hayata tutunurdu. Şimdi insanlar şehri terk ediyor. Huzur yok, iş yok” diye konuştu.

Celal Doğan Gaziantep’te seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. DSP’nin bir proje partisi olduğu yönündeki bir soruya Celal Doğan, “Ben öyle bir iddiaya inanmıyorum. Çünkü benim adaylıkla ilgili hiçbir siyasi partide talebim olmadı. Fakat adaylık için bana HDP, Anavatan, DP, SP, BTP ve MP gibi partilerden hep teklif geldi kabul etmedim. Sadece CHP-İyi Parti infakından dolayı Gaziantep’te CHP deki teklif olumlu baktım. Onlara da ittifak adayı olarak olabilir dedim. Onu da İyi Pati Genel Merkezi HDP’de siyaset yaptı diyerek kabul etmeyince kaldı. Sonra aday olmam için Gaziantep’te bana 3461 tane telefon, 600 civarında mesaj geldi. Sonunda bir değerlendirme ve araştırma yaptım ve sadece pusulada yerim belli olması için. Ecevit gibi o temiz, şaibesiz, siyasetçinin mirası olan DSP’de aday olmaya karar verdim. Oysa DSP’nin burada il binası bile yok. Ve şuan belediye başkanı adayı olarak çalışmalarımı yürütüyorum. Bunun neresi proje. Ben geçmişte SHP döneminde de belediye başkanlığını kazandım. Sonra SHP kapandı CHP’ye geçtik. Tek şanssızlığım bulunduğum parti hiç iktidar olmadı.15 yıl dönemin iktidarlarıyla şehrin milletvekilleriyle olan iyi ilişkilerden dolayı bu şehire hizmet ettim. Hiçbir devlet başkanında yüz ekşitmesi yaşamadım. O zaman 32 projeyle yola çıktım ve 252 proje gerçekleştirdim O zaman düşündüğüm ama yapamadığım 2 projem vardı birisi Gaziantep’te altın borsası kurmak, diğeri, otomotiv sanayisini getirmekti. İnşallah seçilirsem bunları bu şehre kazandıracağım. Köy görünümünden aldığım bu kenti, yaşanabilir bir şehir yaptım ve bırakmıştım” dedi.

HAVASI EN TEMİZ İLK 4 ŞEHİRDEN BİRİYDİ

Projelerini ilerleyen günlerde açıklayacağını hatırlatan Celal Doğan, ne millet, ne cumhur ittifakı, bizimki halk ittifakı diyerek, “Bu ittifakın içinde birlikte çalıştığım arkadaşlar arasında Anavatanlı var, DP’li var, SP li var, BTP’li var, MP li var. Yani her kesimden insandan oluşan bir halk ittifakımız var, birlikte çalışıyoruz. Amacımız bu şehre hak ettiği hizmetleri vermek. Şehre sahip çıkmak, yaşanabilir bir şehir haline yeniden kavuşturmak. Çünkü 15 yıl sonra bu şehri bıraktığımız gibi değil, maalesef terk edilen bir şehir olarak gördüm. Bizim dönemde çekim merkeziydi. Bugün Gaziantep’te içtiğimiz su 15 yıl önce içittiğimiz su değil. 15 yıl önce biz muslukta su içerdik. Çünkü temiz su akıyordu kimse arıtma kullanmazdı. Ama bugün arıtmasız su içemiyorsunuz. Şehre kalitesiz kömür sokmuyorduk, dolayısıyla havası temizdi. Ve şehrin farklı noktalarında havanın temizliğini, rüzgarını ölçen paneller vardı. Bugün insanlar sabahları kalktığında kirli bir hava soluyor. Bu şehir Türkiye’nin en temiz ilk 4 şehrinden biriydi. Dolayısıyla Gaziantep bu kirli havayı da, suyu da hak etmiyor. Oysa bizim dönemde Gaziantep yaşanabilir şehirlerden biriydi. Ve bizim dönemde şehir canlı bir şehirde 23.00’den sonra insanlar sokaktaydı, eğlence mekanlarındaydı, gider beyranını içer, yemeğini yerdi. Şimdi aynı saatte sokaklar bom boş. Çünkü asayiş anlamında huzursuzluk var. Ve bugün sevgi ve saygının ötesinde, insanlar arasında bir ayrışma gördüm. Birbirimizin cenazesine gidemez olduk. Düşünebiliyormusunuz ben Fatma Şahin’in yakını vefat ettiğinde cenazesine İstanbul’da kalktım 2 sefer geldim. Ama o benim kız kardeşim vefat etti gelemedi” diye konuştu.

HDP’de siyaset yaptığıyla ilgilide suçlandığını kaydeden Doğan, barışa katkı sunmak için gittiğini belirterek, “Ben şunu söylüyorum; mezarımda ot bitse barıştan vazgeçip asla silahı tercih etmem. Dün etmedim, bugün etmem, yarın da etmeyeceğim Silaha her zaman karşı olan birisiyim. Ve hep barıştan yana oldum, olmaya devam ederim. Savaş zorunlu olmadıkça yine doğur değil. İnsan öldürmek dinende caiz değil, bu Kuranda da belirtiliyor” diye konuştu.

GAZİANTEPSPOR’UN KAPISI KİLİTLİ

Büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde Gaziantepspor’un Avrupa müsabakalarına katıldığını hatırlatan Celal Doğan, aynı zamanda 1 Ligde şehri temsil eden bir takım, olduğunu, bugün ise kapısına kilit vurulmuş, amatörlüğe düşen, bir takım olduğuna vurgu yaptı. Doğan, şehrin takımına bile sahip çıkılmadığını belirterek, şimdi bazıları Gaziantepspor’un şuan değeri 800 trilyon civarında olan arazisine göz diktiğine dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler