Reuters AKP'li kaynağa dayanarak duyurdu: İmamoğlu daha çok destek buluyor

Reuters'ın aktardığına göre AKP'ye yakın bir kaynak, "İstanbul'daki gelişme biraz sürpriz oldu, çünkü Yıldırım oyları hızla yükseltir diyorduk ama İmamoğlu'nun daha çok destek bulduğu görülüyor. Ankara'da parti tarafından yaptırılan anketlerin neredeyse tamamında Yavaş önde" dedi.

Yayınlanma: 27.02.2019 - 12:00
Abone Ol google-news

 

Reuters'ın AKP'ye yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye genelinde AKP'nin oy oranında Erdoğan'ın başlattığı kampanyanın olumlu etkilerinin kendini göstermeye başladığı belirtilerek, "Ancak İstanbul'da İmamoğlu, Yıldırım ile arasındaki farkı 1.5 puana kadar indirdi. Farkın buraya gelmesi dikkat çekici. Ankara'da ise Yavaş aradaki farkı 2.5-3 puan aralığında tutuyor. Türkiye genelinde bir miktar yükseliş varken iki şehirde ekonomideki gelişmelerin etkisi oldu" dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DURUM

AKP'ye yakın kaynak, büyükşehirlere yönelik halen endişe duyan partililer olduğunu kaydederek, "İstanbul'daki gelişme biraz sürpriz oldu, çünkü Yıldırım oyları hızla yükseltir diyorduk ama İmamoğlu'nun daha çok destek bulduğu görülüyor. Ankara'da parti tarafından yaptırılan anketlerin neredeyse tamamında Yavaş önde. Bu iki şehre bakanlar ve Erdoğan daha fazla ağırlık vererek, şu anki görünümü değiştirmeye çalışacak" ifadesini kullandı.

Aynı kaynak, İstanbul ve Ankara için geçerli olan 'endişe verici' durumun Antalya ve Bursa gibi bazı iller için de söz konusu olduğunu vurguladı.

AKP'li bir yetkili, "Ekonomide bazı adımlar atılmalı, bu güven ve refah algısı yeniden seçmene verilmeli ama kur dışında çok sağlam değil göstergeler. En zayıf tarafımız bu. Şu an anketlerde çıkan durum ağırlıklı olarak bu tablonun sonucu" dedi. CHP'li bir yetkili de ittifak olarak bazı büyükşehirleri AKP'nin elinden alma ihtimallerinin çok güçlü olduğunu belirterek, "Anketler ve sahada bunun izlerini görüyoruz. Büyük ihtimalle Ankara'da ipi göğüsleriz, İstanbul'da da kazanmayı ciddi şekilde bekliyoruz" görüşünü dile getirdi.

Reuters'ın aktardığına göre, AKP'li yetkililer, genel merkezin yaptığı anketlerde Türkiye genelinde AKP'nin oy oranının yüzde 36.8-38 aralığına geldiğini, MHP'nin ise yüzde 10.5-11 aralığında olduğunu belirtiyorlar.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler