Mansur Yavaş'tan anket açıklaması: Puan verdi

CHP ve İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 31 Mart'taki yerel seçim için anketlerin kendisini önde gösterdiğini söylerken "İki anket de biz yaptırdık orada da öyle, 4 buçuk puan… Bu anketleri yapanların çoğu da iktidara yakın araştırma şirketleri" diye konuştu.

Yayınlanma: 03.03.2019 - 07:42
Abone Ol google-news

Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'e konuşan Yavaş'ın açıklamalarından ilgli kısım şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı anketlere güvenmiyor, siz güveniyor musunuz?

Üçüncü adaylığım bu. Daha önceki yıllarda anketler hep aleyhimize yayımlanıyordu. Şu anda hepsinde ben önde gözüküyorum, iki anket de biz yaptırdık orada da öyle, 4 buçuk puan… Bu anketleri yapanların çoğu da iktidara yakın araştırma şirketleri.

<haber-yatay:1275131>

Siz güveniyorsunuz o halde?

Etkileniyoruz yani. (Gülüyor) İnanmak istiyoruz, hoşumuza gidiyor.

Sizin seçim finansmanınız CHP – İYİ Parti ortaklığından mı geliyor? Yoksa…
İyi Parti yok, tümünü CHP karşılıyor. Ama şöyle söyleyeyim: CHP'nin bu seçimde aldığı paranın tümünü Ankara'ya harcasanız yine biz altta kalırız!

Ankara Büyükşehir'in yıllık bütçesi nedir?

Şimdi 13 buçuk milyar.

Bu bütçeyi yönetirken önceliğiniz ne olacak?

Ankara'da, 17 yıldır aynı partili hükümetle görev yapan 25 yıllık bir belediye başkanı vardı. Bu süre zarfında en azından 8 metropol ilçede hiç bir sorun kalmaması lazımdı. Oysa burada temiz hava problemli, musluktan su içilmiyor, ulaşım sorun, yeşil alanlarımız yeterli değil. İnsanlar el ele, ailecek sokaklarda eğlenemiyorlar.

Peki 25 yılda bu bütçe nereye gitti?

AnkaPark'a herhalde! Biz vatandaşa önceliğiniz nedir diye sorduk, aldığımız cevap “ekonomi” oldu. En büyük sorun işsizlik ve ekonomi.

Bir anket okudum, MHP'lilerin yüzde 73'ü, AKP'lilerin yüzde 17'si size oy verecekmiş diye…

Ben iki seçimde de her partiden oy aldım zaten. Bunun sebebi üslup. 31 Mart günü yüzde 60 bile oy alsak “biz zafer kazandık” demeyeceğiz. Zafer için karşınızda bir düşman olması gerek, biz böyle görmüyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler