CHP'nin Şişli adayı Keskin: Ranta geçit vermeyeceğiz

CHP Şişli Belediyesi başkan adayı Muammer Keskin, Cevahir Otel’de düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı.

Yayınlanma: 04.03.2019 - 22:37
Abone Ol google-news

1 Nisan’da Şişli’de yeni bir anlayışın hakim olacağını söyleyen Keskin, “Birileri bilsin ki Şişli’de kendisine, ailesine, eşine ve dostuna rant, zenginlik peşinde koşanlar yolun sonuna geldi. Şişli Belediyesi karanlık çetelerin, mafya bozuntularına karşı mücadale eden Cemil Candaş’ın katledildiği bir yer olmaktan çıkacak. Buradan herkesin önünde söz veriyorum, yetkilerimi ne kendime ne aileme ne de çevremdeki yakın dostlarım için kullanmayacağım” dedi. Keskin’in açıkladığı projelerden bazıları şöyle:

-Ulaşılabilir, şeffaf ve hesap verebilir bir belediye.

-Sorunlara mahalle meclisleri ve mahalle konseyleri ile birlikte çözüm.

-İlçenin riskli yapı envanterlerinin yeniden güncellenmesi, afet bilgi sistemi ile en yakın toplanma alanlarının cep telefonlarından öğrenilmesi. Yerinde kentsel dönüşüm.

-Kaldırımlar engellilerin kullanımına uygun hale getirilecek. Yapılacak 10 bin araçlık 31 otoparkın Şişli Kent Kart sahiplerinin kullanımına sunulacak.

-Şişli’ye 1 milyon 500 bin metrekare yeşil alan kazandırılacak.

-Şişli’de gelir seviyesi düşük ve risk altındaki mahallelerde kentsel tarım desteklenecek. İş arayanlara İŞKUR ve özel sektör firmalarıyla kurulacak işbirliği kapsamında istihdam danışmanlığı sağlanacak.

-Gıda bankacılığı mevzuatına uygun olarak yapılacak anlaşmalarla gıda, temizlik, kırtasiye, giysi destekleri alınacak ve ihtiyaç sahiplerinin bu ürünlere ulaşımı sağlanacak.

-Çocuklar için kreş ve gündüz bakım evi ile çocuk oyun evleri kurulacak. Kadın danışma birimi, acil yardım hattı ve kadın girişimciler platformu kurulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler