Yılmaz Büyükerşen: Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi

CHP tarafından yeniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Yılmaz Büyükerşen, "Meclisimizdeki AKP çoğunluğu yüzünden, benim son 5 senede anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Sürekli engellemeleri ile bana iş yaptırmayarak belediyeyi alabilecekleri sanısı ile yaşıyorlar" dedi.

Yayınlanma: 07.03.2019 - 11:48
Abone Ol google-news

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sözcü'den Özlem Gürses'e konuştu. Büyükerşen, kentin banklarını, otobüs duraklarını, sokak aydınlatmalarını, kent mobilyalarını, tüm altyapı ve üstyapı malzemelerini ürettiklerini belirterek "İş makinalarımızdan araçlarımıza kadar her şeyin bakım onarımını kendimiz yapıyoruz. Fidanlarımızı, çiçeklerimizi kendimiz üretiyoruz. Çöpten elektrik enerjisi elde ediyoruz. 90 bin hanenin bir günde tükettiği enerjiyi karşılıyor bu. O yüzden Eskişehir'i “kendin pişir kendin ye” diye tarif ederler" dedi. 

Gürses'in "Her krizi çözüyormuşsunuz" demesi üzerine Büyükerşen şunları söyledi: Meclisimizdeki AKP çoğunluğu yüzünden, benim son 5 senede anamdan emdiğim süt burnumdan geldi! Sürekli engellemeleri ile bana iş yaptırmayarak Büyükşehir Belediyesi'ni alabilecekleri sanısı ile yaşıyorlar. Eskişehir merkezi 740 bin nüfus, kırsal alan 100 bin. Mahalle olan köylerimiz bana oy veriyor, fakat ilçelerden 12'sindeki belediyelerde meclis üyeleri ile başkanların seçiminde AKP'ye oy veriyorlar. Onlar da bizim Büyükşehir Meclisi'ne 29 üye olarak geliyor. Eskişehir merkezini oluşturan Tepebaşı ve Odunpazarı İlçeleri ise CHP çoğunluklu ve 740 bin nüfuslarına karşın Büyükşehir Meclisi'nde 16 kişi ile temsil ediliyorlar. 16 ya 29 kırsal kesim çoğunluğundan oluşan meclis hangi projeyi önlerine getirirsek, komisyonlarda geciktiriyorlar, reddediyorlar. Son 5 senedir bu oyun oynanıyor Eskişehir'de… Her seferinde ben mahkemeye gidiyorum. Hem zaman kaybediyoruz, hem maliyetler artmış oluyor. Bu sefer ümit ediyorum ki, kırsal kesim ilçelerindeki seçmen, ilçe belediye başkanı ve meclis üyeleri için CHP ağırlıklı oy vererek bizim Büyükşehir'de çoğunluğu elde etmemizi sağlayacaklar. Böylece kırsal kalkınmaya önemli hizmetler yapabilecek projelerim var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler