Polis HDP’nin afişini ‘maocu’ buldu

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kullandığı “Yê Mao (Bizimdir)” sloganı “sakıncalı” bulundu. Sloganı “Maocu” olarak değerlendiren polis afişlerin kaldırılmasını istedi.

Yayınlanma: 15.03.2019 - 14:33
Abone Ol google-news

Mezepotamya Ajansı’nın haberine göre; HDP’nin yerel seçim için hazırladığı Kürtçe afişler, birçok kentte yanlış çeviriler sonucu toplatılırken, Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde ise HDP afişindeki Kürtçenin Kirmanckî lehçesiyle yazılan “Yê Mao (Bizimdir)” sloganı nedeniyle ilginç bir soruşturma başlatıldı.

Afişteki “mao” harfi “sakıncalı” bulunarak emniyete çağrılan Dersim Devrimci Güç Birliği’nin Nazimiye seçim bürosu yetkilisine, “o” harfinin ne anlama geldiği soruldu. HDP çalışanı, sloganın ne anlama geldiğini polise anlattı.

‘Maocu’ değerlendirmesi

HDP afişindeki “Yê Mao” sloganı “Maocu” olarak değerlendirilirken, polis, Tunceli merkezde bu slogan için soruşturma başlatıldığını, fakat Nazımiye ilçesi için henüz bilgilendirme yapılmadığını belirterek, “mao”nun bulunduğu tüm afişlerin ilçe merkezinden kaldırılmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon