CHP’nin Çekmeköy adayı: Tuzaklara dikkat edilmeli

CHP’nin Çekmeköy adayı Seyfettin Yıldırım, partisinin önünün kesilmek istendiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.03.2019 - 23:41
Abone Ol google-news

CHP Çekmeköy Belediyesi başkan adayı Seyfettin Yıldırım, seçilmeleri halinde önceliklerinin çocuklar olacağını belirterek, “Çocuklarımıza doğa tarihi, hayal kahramanları müzesi kuracağız. Sunay Akın bizim sanat danışmanımız olacak. Ücretsiz olarak bize bu müzeleri kuracak. Konser salonlarını içinde barındıran kütüphanesiyle ve diğer etkinlikleriyle “Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi” de yapacağız” dedi. İlçede Demokrat Parti adayının AKP desteğiyle CHP oylarını bölmek için aday çıkarıldığını söyleyen Yıldırım, “Bize iki koldan saldırıyorlar. AKP’nin ürettiği Demokrat Parti üzerinden bize saldırıyorlar. Halkın geleceğini düşünen, sosyal demokrat iktidar hayaliyle yanıp tutuşan hiçbir yurttaşımız bu tuzağa düşmemelidir. Amaçları CHP’nin önünü kesmektir. Oyları bölmektir” diye konuştu. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Seyfettin Yıldırım şunları söyledi:

Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Ben Türk basınının gazetecilik duayeni Basın Konseyi’nin onursal başkanı değerli Oktay Ekşi’nin talebesiyim. 2014 seçimlerinde CHP’den Çekmeköy’de belediye başkan adayı oldum. Seçime az bir süre kala kendimi tanıtamadığım için seçimi kaybettim. Ama 5 yıl boyunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nunda talimatıyla sahadan hiç kopmadım. Şimdi ise tekrar adayım. Aday ilan edildiğim günden bugüne kadar da sabah akşam yurttaşlarlayım. CHP’nin 6 okunu göz önünde tutarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Mahallelerde ve bire bir iletişim kurduğumuz yerlerde çok güzel tepkiler alıyoruz.

Çekmeköy’ün sorunları neler? Bu sorunları nasıl çözeceksiniz?
Bizim buradaki en büyük hedefimiz insan ayrımına son vererek Çekmeköy kardeşliğini kurmak. Mevcut başkanlar 10’ar yıl belediye başkanlığı yaptılar ama kasaba halinde bıraktılar. Geliştirmek adına çalışmaları olmadı. Bu işi meslek haline getirdiler. Buraya taze bir kan lazım. En büyük sorunlardan biri imar sorunu. 5 binlik planı yok. Yolun bir kısmında imar emsali 0.50 iken yolun diğer tarafında 1.20. Halk mağdur biz bu mağduriyeti gidereceğiz. Çekmeköy insanı sadece burayı yatmak için kullanıyor. Gündüzleri ilçe 250 bin nüfusken gündüzleri 150 bine düşüyor. Burada yaşayan yurttaşlar gezmek, eğlenmek, kültür sanat faaliyetleri, alışveriş yapmak için CHP’lilerin yönettiği ilçelere gidiyor. Bizim amacımız tüketen değil, üreten ilçe konumuna geçmek.

Çekmeköylüler için projeleriniz neler?
Çekmeköy’ün meydanı yok. 2 büyük meydan kazandıracağız. “Alış Veriş Bulvarı” açacağız. Bir AVM’de ne varsa bu caddede olacak ve sinemasından restoranlarına, kafesinden mağazasına kadar bu bulvarda olacak. Çekmeköy’ün insanı için buralar açık hava tiyatroları, konserler, fuarlar, sosyalleşeceği meydanlar olacak. Biz burayı konut sahasından çıkarıp yeşil alanı artırmak istiyoruz. Ormanlarımızdan Çekmeköylüler istifade edemiyor. Mesire alanları ücretli. Biz ücretsiz hale getireceğiz. Ömerli’nin bitişinde 4 tane mahallemiz var ve orada organik tarım yapacağız. Her şeyden önce sağlıklı nesiller yetiştireceğiz. Ömerli’de ‘Candost Evi’yle sokak hayvanlarına da sahip çıkacağız. Yeraltına otopark yaparak üstüne yeşil alanlar kuracağız. Eknomik kriz geçene kadar esnafın emlak, çevre- temizlik ve tabela vergisini yüzde 50 düşüreceğiz. “Çekmeköy Ailem Kart” çıkaracağız, Çekmeköy’de alışverişlerini rahatlatacağız. Askeri ücretin altında geliri olanlara 500 lira sosyal yardım yapacağız. Meslek akademisi kurarak gençlere destek olacağız. İş imkânları sunacağız. Engelliler için yaşam kolaylığı sağlayacak her yardımı yapacağız. Çocuklarımıza doğa tarihi, hayal kahramanları müzesi kuracağız. Sunay Akın bizim sanat danışmanımız olacak. Sunay Akın ücretsiz olarak bize bu müzeleri kuracak. Konser salonlarını içinde barındıran kütüphanesiyle ve diğer etkinlikleriyle “Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi” kuracağız. Okullarımızda derslikler yetersiz. İlave derslikler yapacağız. Halk eczanesi kuracağız. Bu eczanelerden alınan ilaçları toplayacağız ve reçetelerle gelen yurttaşlara bu ilaçları vereceğiz. Tarihi geçmemiş ilaçları belediye hizmet binalarında toplayacağız. “Önleyici Tıp Merkezleri” kuracağız. Ücretsiz check-up’larla yurttaşlarımızın sağlığını koruyacağız.

DP ve AKP, CHP’nin önünü kesmek istiyor
Önemli bir sorunumuz var bize iki koldan saldırıyorlar. AKP'nin halkı memnun etmeyen uygulamaları ve politikaları, DP'nin bu seçimde aday çıkarmasına neden oldu. Genel başkanlarının adını bile bilmiyorlar. Hiçbir sosyal demokrat, halkın geleceğini düşünen, sosyal demokrat iktidar hayaliyle yanıp tutuşan hiçbir yurttaşımız bu tuzağa düşmemelidir. Amaçları CHP’nin önünü kesmektir. Oyları bölmektir. CHP öndedir. DP’de buradan aday çıkardı ama barajı aşamayacak. Mevcut AKP yönetiminin politikasının yanlışlığının sonucudur. CHP örgütü ve sosyal demokrasiye inanmış tüm kitlelerle beraber olacağız ve iktidar partisinin oy bölme stratejilerine engel olacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler