İşte İmamoğlu'nun gösterdiği fotoğraf

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'un yeni büyükşehir belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu; Necmettin Erbakan, Recep Tayyip Erdoğan ve Nurettin Sözen'in yer aldığı bir fotoğrafı göstererek, "Hangi dönemi yaşıyoruz, nereye geldik ya. 25 yıl önce, 25 yıl sonra kazananın elini ayağa kaldırmak bu kadar zor mu?" diye sordu. O fotoğrafı Cumhuriyet gazetesinde uzun süre fotoğraf bölümünün şefliğini yapan Erdoğan Köseoğlu çekmişti.

Yayınlanma: 03.04.2019 - 12:21
Abone Ol google-news

<video:1327740>

Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Recep Tayyip Erdoğan'dan sürece katkı sunmasını, dünya çapında izlenen İstanbul seçimlerinde kaygılı ortamlara sürüklenmemesi için bu durumun Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da dikkatle irdelenmesi ve sürece katkı sunmasını, bir an önce bitirip birbirimizi tebrik etmeyi, bilimi, üretimi, ekonomideki sıkıntıları çözmeyi, bir an önce bazı milli meseleleri bir arada çözmeyi başaracak bir atmosferi ülkemize sağlama mecburiyetimiz vardır" diye konuştu.

CUMHURİYET'İN FOTOĞRAFI

Sözlerine, "Bu noktada kendilerini de sürece katkı sunmaya davet ediyorum" diye devam eden İmamoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında Necmettin Erbakan ile birlikte dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen'den görevi devralmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geldiğinde o dönemde Cumhuriyet'in fotoğraf servisinin şefi olarak görev yapan Erdoğan Köseoğlu tarafından çekilen bir fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, "Bu ısrarımda devam edecek, her gün hatırlatacağım. Türkiye’nin geçmişten bu güne birçok konusu vardır ama bir manzarayı Erdoğan’a seslendikten sonra bu fotoğrafı göstermek istiyorum. 1994, Refah Partisi genel başkanı geliyor SP  belediye başkanı Nurettin Sözen o dönem seçimi kazanan Sayın Erdoğan ikisinin elini kaldıran rahmetli Hangi dönemi yaşıyoruz, nereye geldik ya. 25 yıl önce, 25 yıl sonra kazananın elini kaldırmak bu kadar zor mu?" diye konuştu.

<haber-dikey:1327678>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler