Mazbata gelene kadar nöbet: GBT iddiası

AKP’nin itirazı üzerine İstanbul’un bazı ilçelerinde oylar yeniden sayılıyor. Partililerin nöbeti ise sürüyor.

Yayınlanma: 03.04.2019 - 22:17
Abone Ol google-news

Yerel seçim sonuçlarında CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde çıkmasıyla birlikte iktidar partisi AKP’nin yaptığı itirazlarla birçok bölgede geçersiz oylar yeniden inceleniyor. Bu süreçte bir usulsüzlük yapılmaması için verilen oyları koruyanlar, “İmamoğlu mazbatayı alana kadar buradayız” diyor.

İstanbul’da sandıklara yapılan itirazlar üzerine geçersiz oylar birçok ilçede yeniden sayılıyor. Seçim sonuçlarının açıklanması ve oy çuvallarının toplama merkezlerine götürülmesinin ardından görevliler dışında sorumluluk hisseden partililer ve yurttaşlar da oyları korumak için büyük bir çaba sarf ediyor. Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu’nda mühürlü torbalarının bulunduğu salonda CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte partililer de gece gündüz bekliyor. Kapının önünde CHP ve İYİ Parti’nin yanısıra Saadet Partisi ve AKP’nin temsilcileri ve üyeleri de oylarını korumak için bekliyorlar. Yurttaşların da yer aldığı kalabalığın belirli saatlerde nöbet değiştirdiği görülüyor.

‘Meydanı boş bırakmıyoruz’
CHP üyesi Binali Naz, seçim gününden beri burada olduğunu belirterek, “Ekrem İmamoğlu mazbatayı alana kadar buradayız. Okullarda sandık başkanları nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Çünkü onlar iktidar tarafından seçilen örgütlü insanlar” diyor. Nöbet tutmaya devam edeceklerini kaydeden Naz, “Tutanaklarda yaşanan sorunların farkedilmesi onların lanse ettiğinin aksine bize fayda sağlıyor. Fayda sağlamasa da müdahale edilmesi doğru olandır. Bizim amacımız halkın iradesinin sandığa yansımasıydı, büyük ölçüde de yansıdı. Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok. Hiç olmadı. Bizim oylarımız gitmesin diye mücadele edeceğiz. Çünkü İmamoğlu alnının teriyle aldı bu seçimi” diye konuşuyor. İYİ Parti Ümraniye Teşkilatı’ndan bir temsilci ise “Teşkilat olarak çeşitli merkezlere dağılmış durumdayız. İçerideki arkadaşlarımızın yanı sıra bizler de buradayız ve meydanı boş bırakmıyoruz” diyerek verilen oyların takipçisi olacaklarını aktarıyor.

GBT iddiası
Öte yandan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP’nin sandıklarda istediği sonucu alamaması üzerine tüm sandık kurullarının Genel Bilgi Taraması’na (GBT) bakıldığını söyledi. Tekin, “İktidar olarak bu sandıkların görevlilerini siz belirlemediniz mi? Bu saatten sonra insanların GBT’lerine bakmanın anlamı ne? Nereye bağlamak istiyorsunuz?” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler