YSK’den Kırklareli’de seçim iradesine darbe

AKP’nin oylarının geçerli çıkması için kılı kırk yaran Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kırklareli’de seçimi kazanan bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun oylarını geçersiz saymak amacıyla skandal bir karara imza attı.

Yayınlanma: 04.04.2019 - 21:29
Abone Ol google-news

 YSK, pusulada Kesimoğlu’na ayrılan bölümün altına “evet” mührü basılarak kullanılan oyların geçersiz sayılmasına karar verdi. Kurul, ayrıca oyların yeniden sayılması kararını durduran Kırklareli İl Seçim Kurulu’nun kararını da kaldırdı. Böylece Kırklareli’de oylar yeniden sayılacak ve Kesimoğlu’nun adının bulunduğu bölümün altına tercih mührü basılan oylar geçersiz sayılacak.

Kırklareli’de seçimi 248 oy farkla bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu kazanmıştı. AKP ve MHP; sonuçlara itiraz etmişti. Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu, oyların yeniden sayılmasına; bağımsız adaya pusulada belirtilen yer dışında tercih mühürü basılması sebebiyle sandık kurullarınca geçerli sayılan oyların da iptaline karar vermişti.

Kesimoğlu’nun itirazını görüşen Kırklareli İl Seçim Kurulu ise oyların yeniden sayılması kararını perşembe günü durdurmuştu.

Cumhur İttifakı, bu kararı YSK’ye taşıdı. YSK; bugün (4 Nisan) verdiği kararla Kırklareli İl Seçim Kurulu’nun oy sayımını durduran kararının kaldırılmasına ve Kırklareli İlçe Seçim Kurulu’nun kararı gereğince işlem yapyılmasına karar verildi. YSK Başkanı Sadi Güven, Kırklareli İl ve Merkez İlçe Seçim Kurullarına gönderdi.

YSK’nin kararıyla pusulada Kesimoğlu’nun adının altına mühür basılarak kullanılan oylar geçersiz sayılacak.

Karara tepki gösteren Kesimoğlu, “YSK, Kırklareli’de oyların tekrar sayılmasına ve pusulada aşağı basılan oyların geçersiz sayılmasına karar verdi. Partili adaylar için tüm sütun geçerli sayılacak ancak bağımsız aday için geçersiz sayılacak. Adalet bu mu?” dedi.

 

İşte o karar:

OYLAR SAYILMAYA BAŞLANDI
Kırklareli'de YSK'nın yeniden sayılmasına karar verdiği 170 sandıkta oyların sayılmasına başlandı. Oyların tekrar sayılma kararı ile her iki tarafın başkan adayı ve temsilcileri ve çok sayıda seçmen Kırklareli Adliyesi'ne geldi. Adliyenin giriş katında Cumhur İttifakı adayı Derya Bulut ile seçimleri resmi olmayan sonuca göre 248 oyla kazanan bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu'na tebliğ edilmesinin ardından Kırklareli İl Seçim Kurulu heyeti her iki taraftan sandık görevlilerin seçilmesiyle saat 21.00'de sayım başladı.

Kırklareli Adliyesi'nin çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Sayın sonucunu bekleyen partililerin ise ateşler yakıp, şarkılar söylediği görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler